Problem med torra/nariga händer som lätt får sprickor?

Du är inte ensam! Ekologiska hudvårdsprodukter för torra händer från Medevi ProSalusDen som har torr hud eller en arbetssituation som ger stora påfrestningar lider ofta av problemet.

Kombinerar man båda kan det bli riktigt besvärligt.

Smörjer man dessutom in sig med produkter med fel typ av oljor och fettsyror hamnar man lätt i en ond cirkel.

 

 

Vad behövs?

En bra handkräm att ha lätt tillgänglig!

Placera en pumpflaska med handkräm på köksbänken eller handfatet hemma så att du lätt kan ta en klick så ofta du behöver. I skrivbordslådan eller omklädningsskåpet på jobbet kan du ha en flaska för att även kunna bättra på under arbetsdagen.

Har du en liten flaska som du refillar från pumpflaskan tänk på att diska den lilla noga och låta den torka ordentligt mellan påfyllningarna.   

 Lavendelcrème och Ringblomssalva för torra händer. Ekologisk hudvård från Medevi ProSalus,

Ska jag välja lotion eller kräm?

Har du torra eller nariga händer är det oftast en crème du behöver. Välj mellan Lavendel, Soft skin eller Arnica crème.

Ska produkten gå in riktigt snabbt eller om du bara är lite torr kan det ofta fungera bättre med en lotion. I Medevi ProSalus sortiment kan du välja mellan Lavendel, doftneutral Ringblomma eller Soft skin lotion. 

 

Salva som inpackning.

  • På kvällen gör du en inpackning med en salva. Då har du ett bättre utgångsläge på morgonen när du börjar utsätta händerna för påfrestningar igen.
  • Vid svåra problem kan du, efter att ha aplicerat rikligt med salva, dra på ett par bomullsvantar på natten under en period.
  • Har du någon enstaka envis spricka tar du en klick salva på ett plåster, så att salvan får ligga på länge.
  • Ett annat smart tips vi fick från en desperat kund är att klippa av ett finger på en plashandske och trycka in en rejäl klick salva där. Låt sedan "tutan" sitta på över natten. Du kan använda den några gånger innan du behöver byta. Vår kund hade haft problem länge, men på det här sättet läkte sprickan på några dagar.
  • Ytterligare ett alternativ är att sitta framför Tv.n och massera in salvan. Massagen i sig är välgörande eftersom den hjälper cirkulationen. När du ändå håller på, passa på att ge fötterna lite omtanke också!
  • Allra bästa är att vara fuktig i huden när du smörjer med en vattenfri salva eller olja. En fuktig hud absorberar oljorna och bivaxet snabbare. Det gör samtidigt att fukten binds kvar i huden och ger den bättre smidighet och motståndskraft.

 När det gäller salvor väljer du Ringblomsalva Naturell, Ringblomsalva med Tea tree eller lyxbehandling med Lavendelsalva.

Intensivstift för nariga fingertoppar.

Intensivstift i fickan.

Ringblomsalva i stiftformat. Medevi Intensivstift, lätt att ha med sig för att bättra på de besvärligaste ställena ofta under dagen.

 

 

 

Ekologisk nagelolja från Medevi ProSalus

 

 

 

Problem med naglar och nagelband?

Vår ekologiska Nagelolja med bland annat myrra stärker nageln så att den klarar påfrestningar bättre. Den gör även nagelbanden smidigare.

 

Mild Tvål!

För torra händer rekommenderar vi vår extra milda Ringblomstvål eller Lavendeltvål. Självklart fungerar de lika bra i duschen. För att ytterligare skydda händerna när du tvättar händerna ofta rekommenderar vi att du har en pumpflaska med olja på handfatet. Antingen fyller du på en tömd och noggrant diskad pumpflaska med valfri matolja eller så använder du någon av Medevi hud/massageoljor som finns i 250ml flaskor med pump.

Gör så här när du ska tvätta händerna:

- Starta med att massera in ett pumpslag olja i händerna precis som när du smörjer in en handkräm. 
- Massera in ett pumpslag med tvål och sedan tillsätter du vatten och tvättar som vanligt.

Den här proceduren är även utmärkt för att göra rent riktigt smutsiga händer då oljan lyfter upp smutsen samtidigtsom den skyddar huden mot att torka ut.

Här kan du läsa mer Tvåltips för torrisar>>> 

 

Vad fungerar bäst?

Vilka produkter och i vilka kombinationer som passar bäst för dig är svårt att säga. Du är alltid välkommen att titta in till oss i vår butik på Medevi Brunn för att provsmörja och diskutera vad som kan fungera för dig. För dig som bor längre bort finns det miniförpackningar av de flesta av våra produkter som du kan beställa hem för att testa.

 

Tänk på:

 

Vegetabiliska oljor!

Generellt är vegetabiliska, helst ekologiska, oljor och fetter alltid är att föredra. Animaliska fetter har också bra funktion på huden även om vi på Medevi ProSalus inte använder dem. Båda de här typerna av oljor har människan använt i tusentals år. De ger med sina olika fettsyror skydd och näring till huden och hjälper den att hålla sig mjuk och smidig.

Undvik petrokemiska oljor!

En annan typ av oljor och fetter kommer från den petrokemiska industrin, vilka vi naturligtvis aldrig använder i vår ekologiska hudvård.

De smörjer för stunden men på sikt stör de hudens egen förmåga att återställa balansen efter dusch och handtvätt etc. De är  väldigt vanliga i innehållsförteckningar på andra hudvårdsserier.

De vanligaste benämningarna är mineralolja, vaselin, paraffin, petrolatum, medicinsk vitolja etc och de är alltså restprodukter från tillverkning av bla bensin, diesel och vanliga plaster av petrokemiskt ursprung. Som sagt vi på Medevi ProSalus använder aldrig den typen av oljor eller ingredienser som har det ursprunget.