Tränar du mycket? Tänk på att använda milda tvålar och vårdande hudlotion.

 Duschtips för torrisar

 

Sportar du mycket?

Har du riktigt torr hud?

 

Fundera på hur mycket och var på kroppen du verkligen behöver använda tvål.

Ställ dig även frågan: Behöver jag verkligen tvätta håret med schampo den här gången, eller räcker det med en ursköljning?

Vara extra noggrann med vad du använder för typ av produkter i duschen och efteråt.

När du duschar efter ett träningspass är du svettig, så oftast behöver du bara skölja av dig. Kanske lite tvål på utsatta ställen. Medevi Ringblomstvål är ett bra val när du vill ha en extra mild tvål.

Smörj in dig innan dusch...

Måste du duscha med tvål ofta, prova att smörja in dig med lite vegetabilisk olja, exempelvis kokosolja, eller någon av våra massageoljorpå hela kroppen strax innan du duschar. Oljan skyddar då huden från att torka ut av vattnet och tvålen. 

...och efter

Om du behöver, smörjer du in dig med en hudlotion eller hudcrème efteråt. Var extra noga med att se efter att din hudlotion inte innehåller några mineraloljor eller silikoner. Medevi ProSalus ekologiska produkter innehåller aldrig sådana ingredienser. Välj Ringblomslotion om du vill ha något doftneutralt. Lavendel finns både som bodylotion och som en något fetare/rikare crème. Soft lotion med en ganska diskret doft av ylang ylang och sandelträ finns också både som lotion och crème.

Ekologisk Ringblomsolja för torr hud eller massage från Medevi ProSalus.

Du kan även välja att smörja dig med en olja efter duschen. Torka dig lite men låt lite fukt finnas kvar på huden, då absorberas oljan snabbare och lättare. Den hjälper samtidigt till att binda kvar befintlig fukt i huden så den håller sig mjuk och smidig. Vår doftneutrala Ringblomsolja är extra fin för den torra huden.

Schampo

Vår flytande Lavendeltvål och Ringblomstvål fungerar även bra som schampo. De löddrar inte så mycket så de passar bäst om du har kort hår.

Här hittar du våra ordinarie schampon som är omtyckta av de med känslig och torr hårbotten.

Klicka här om du vill du läsa om Helenas metod av hårtvätt. Dessutom finns tips på hur du gör ren din hårborste av svinborst!