2022-10-14 00:00
Elisabeth

Brukar dina naglar flikas lätt?

Det finns några enkla saker att göra för att dina naglar ska bli starka och må bättre.

Alla människor är olika och det gäller även våra naglar. En del har naturligt starka naglar medan andra har mjukare eller skörare naglar. Oavsett vilket så kan det vara klokt att ge sina händer och naglar lite extra omtanke och kärlek.


Tips för starka naglar

1. Använd handskar! Skydda dina händer från att bli blötlagda för länge vid ex disk eller städning. Då blir naglarna skörare och har lättare för att brytas av eller skiva sig. En vanlig handtvätt eller dusch går såklart bra.
2. Tänk på att en bra handcrème är viktigt grund för starka, friska naglar. Ha en pumpflaska stående på köksbänk eller där du blaskar med vatten oftast så att du kan ta en klick för att återställa huden. Medevi Soft Skin-, Lavendel- eller Arnicacreme fungerar utmärkt. Medevi Vitamincrème kan du använda även till händerna som intensivkur vid behov. Vill du ha något helt doftneutralt väljer du Medevi Ringblomslotion.
3. Använd vantar eller handskar när det börjar bli kallare utomhus. Kyla och vind torkar ut huden och därmed även naglarna.
4. Ska du flytta och släpa en massa kartonger eller göra annat fysiskt arbete du inte gör dagligdags? Klipp eller fila ner naglarna innan och se till att det inte är några vassa nagelkanter som kan haka i någonstans. Det gör så himla ont när nageln flikas sönder och kanske rivs av ända nere mot nagelbädden.
5. Ät vitaminer och mineraler! Om du äter en varierad kost får du troligtvis i dig allt du behöver. A-, B- och C-vitamin, men också kalcium, zink, järn, keratin och kisel är viktiga för naglarna.
6. Använd olja! Ta för vana att smörja och massera in naglar och nagelband varje dag. Medevi Nagelolja är en lättarbsorberad nagelolja vars sammansättning stärker både nagel och nagelband.
7. Ha en flaska nagelolja på flera ställen: nattduksbordet, på skrivbordet, i väskan, i köket etc så att insmorningen verkligen blir av. Köper du 3 förpackningar får du alltid bättre pris hos oss i Medevi.
8. Boka en behandling hos en nagelterapeut. Du får både en skön stund och tips hur du ska sköta dina naglar för att både få friska och snygga naglar. Var noga med att kolla så att nagelterapeuten använder naturliga oljor och inte mineralolja eller paraffin etc som är rester från bensinindustrin (och väldigt vanligta i hudvård).


Massera in nageloljan regelbundet

Nageloljan masseras in en eller flera gånger dagligen vid behov. Naglarna får större motståndskraft och blir mer flexibla, segare och skivar sig inte så lätt. Nagelbanden blir också smidigare och spricker inte på samma sätt ifall händerna ibland blir blir torra och nariga på vinterhalvåret.

Medevi Nagelolja innehåller ekologisk sesam- och tistelolja kombinerat med myrra, ekologisk citron och E-vitamin som tillsammans stärker nageln och vårdar dina ansträngda nagelband.


Smidig roller eller pipett?

Medevi nagelolja levereras i smidig rollerflaska eller med pipett. Vilken passar dig bäst?

Nagelolja i Rollerflaska:

 • Lätt o smidig för snabb insmorning för korta naglar. Se Helenas instruktionsfilm ovan hur du gör lättast
 • Doserar ut lite mindre olja än pipettflaskan när du har kort om tid
 • Bäst för dig som är lite fumlig i fingrarna då nageloljan inte rinner ut ifall du råkar välta flaskan
 • Bättre skyddad för dig som har nyfikna barn av samma anledning

 

Nagelolja i Pipettflaska:

 • Gör det möjligt att även behandla på undersidan av nageln för dig med långa naglar
 • Doserar mer flödigt för dig med naglar och nagelband med extra stort behov
 • Det självklara valet för dig som är nagelterapeut eller fotvårdsterapeut då den är mer hygienisk

 

Återanvänd pipetten!

Vi fick ett tips från en kund som är pensionerad nagelterapeut som även jobbat inom barnomsorg:

"Jag sparade alltid pipetten och använde till karamellfärg (de flaskorna har alldeles för stort hål och det är nästan omöjligt för ett barn att dosera) så barnen själva fick suga upp och trycka ur färg, när vi gjorde Playdoh-deg eller experiment. De älskade det och blev snabbt jätteduktiga. Vi övade med vatten först, så de fick in tekniken och sedan med olika vattenglas, burkar o. dyl. så de fick blanda hejvilt och se vad det blev för ny färg. ❤️🥰❤️💚💛💙"

Naglar på trädgårdshänder

Ojojoj! Gillar du trädgårdsarbete (eller andra skitiga sysselsättningar) brukar både händer och naglar ta mycket stryk. Här kan du läsa fler bra tips för naglar och trädgårdshänder.

  Produkter som nämns i nyheten

 • Lättabsorberad ekologisk nagelolja som stärker både nagel och nagelband.
  89,10
  ( 159,00)
 • Ekologisk handkräm och fotkräm med lugnande lavendel. Perfekt hjälp för vintertorra händer eller för att få mjuka fina fötter. Skön som kroppskräm för dig med ext...
  från 49,00
 • Underbar ansiktskräm som väl balanserar behovet hos de flesta hudtyper. Absorberas lätt och snabbt och älskas av många.
  från 59,00
 • Doftneutral bodylotion med ringblommans välgörande inverkan på torr och/eller irriterad hud.
  från 49,00
 • Skön handkräm och fotkräm till kalla, torra händer och fötter. Härlig till massage av trötta och spända muskler. Mjukgör och återfuktar.
  från 49,00
 • Lyxig ekologisk hand- och fotkräm. Soft skin creme ger huden en mjuk och len känsla med en behaglig, rund och ganska diskret doft av sandel, ylang ylang och manda...
  från 49,00

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur: