Köpvillkor

Allmänna villkor
- För att handla hos Medevi ProSalus måste du vara minst 18 år
- Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna hemsida
- Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning eller restnotering av vissa varor

- När du gör ett köp i web-shopen betyder det att du godkänner våra villkor

Privat Policy

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

Vad avses som personuppgifter?

Personuppgifter är namn, e-postadress, adress, telefonnummer, varor som du köpt såväl som uppgifter som ert besök på vår site automatiskt samlat via kakor.

De uppgifter du lämnar till oss lämnas inte ut till tredje part!

Som kund till oss kan du få e-post rörande din order, betalning eller annan kommunikation du initierat, samt information, nyhetsbrev eller erbjudanden kring vår kundrelation. Vi kommer inte att att sälja eller dela personligt identifierbar information om det inte finns en rättslig anledning.

Vad gör vi med din e-postadress om du slutför något av våra Quiz?

I de fall du slutför något av våra Quiz och uppger din e-posadress är det uppgifter som vi använder för att erbjuda dig relevant information och inspiration om något du förhoppningsvis är intresserad av. Quizen är skapade i ett externt program men din e-postadress är ingenting det företaget har tillgång till. Vi lämnar inte ut din e-postadress eller andra uppgiter till någon annan. Du kan när som helst avsäga dig alla nyhetsbrev från oss. Det gör du enkelt längst ner i alla Medevi Nyhetsbrev, alterntivt skickar ett mail till oss på info@medevi.se.

Priser och betalning

Varje vara anges med pris, SEK, inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive moms, ev frakt syns när du valt fraktsätt. Minsta ordergräns 100kr.

Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.
Fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.

Betalningssätt inom Sverige
- Kortbetalning (VISA, Mastercard) Ingen avgift. Debiteras i samband med köp.
- Direktbetalning Swish. Ingen avgift. Debiteras i samband med köp.
- Faktura. Ingen avgift. Fakturan mailas ut till uppgiven mailadress direkt från vårt betalparner Swedbank Pay.

Betalningssätt övriga länder
- Kortbetalning för de länder inom Europa som är valbara i Web-shopen. 
- Förskottsbetalning Bankkonto för övriga länder. Maila din beställning så får du svar med uppgift om total kostnad och bankuppgifter.
- Leveranser till Norge betalas exklusive moms och importavgifter i shopen. De avgifterna betalar du när du hämtar ut ditt paket. Frakt 200kr ex moms.

 

Frakt och leveranser

Fraktkostnad inom Sverige: 50 kr. Skickas som brev eller DHL Servicepoint.  Fraktfritt vid order över 800kr inom Sverige.

Minsta ordervärde 100kr.

Det finns möjlighet att välja avhämtning som fraktsätt utan fraktkostnad. Avhämtning sker då i vår butik på Medevi Brunn, alternativt i Motala vid de tillfällen vi är med på REKO Motala eller Vadstena då varorna hämtas på uppgiven plats i Facebookgruppen med samma namn. 

Frakt övriga länder

Fraktkostnad till länder utanför Sverige som är möjliga att välja i web-shopen, 150kr. Till Norge är frakten inkl tullhantering 200kr ex moms. Till andra länder meddelas kostnaden vid förfrågan/beställning. Order skickas med DHL Parcel Connect och du får en avisering när paketet finns att hämta.

 

Leverans

Vi packar och skickar din beställning så fort vi kan, normalt inom ett par dagar. Ibland kan det dröja något längre om varan hunnit ta slut i lager eller under säsongstoppar. Har du inte mottagit beställningen inom 10 dagar kontakta oss. Sedan posten började med varannandagsutdelning tar det ibland en dag extra innan din order kan lämnas över till vår lantbrevbärare. 

Vi skickar med Posten brev eller DHL Servicepoint. 

Får brevförsändelsen inte plats i din brevlåda får du en brevavi i din brevlåda från PostNord. 

DHL SMS-aviseras. Föredrar du mailavisering meddela oss vid order i kommentarsrutan i kassan.

Fraktskador
Upptäcker du skador på ditt paket redan vid utlämningstillfället, dvs misstänkta fraktskador, så anmäl detta direkt till ditt paketutlämningsställe. Ta bilder på skadan på paketet, både emaballage och vara som blivit försörd, och maila till oss.

Ej uthämtad försändelse

Din beställning finns hos posten eller DHL under två veckor. Ej hämtade varor returneras till oss. För alla försändelser, oavsett ordervärde, som inte hämtas ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för frakt, returfrakt och hantering, för närvarande 250:-. Samma avgift gäller om du uppgivit fel namn, adress eller fel mobilnummer för SMS-avisering som får till följd att försändelse skickas tillbaka till oss.

Ångerrätt

Vi erbjuder 14 dagars ånger- och bytesrätt, i enlighet med Distansavtalslagen. Du står själv för kostnaden och ombesörjandet av returen. Självklart är varan oanvänd vid retur.

Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Om varan skadas, är använd eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Så snart varan har återkommit till oss och vi har granskat returen betalar vi tillbaka den summa som överstiger frakt och del av vår hanteringskostnad, för närvarande totalt 100kr.

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott.

Kontakta oss alltid innan du skickar något i retur!

Reklamation

Om din vara skulle vara skadad eller felaktig har du rätt att reklamera varan inom skälig tid från det att felet upptäckts. Normalt förfarande är att varan byts ut mot en ny. Vid godkänd reklamation står vi för returfrakten.

Vid reklamation skall du kontakta oss innan du returnerar varan. Kontakta oss via Tel: 0141-92222 eller E-post: info@medevi.se.

Vi följer svensk konsumentlagstiftning, bl a reklamationsrätt upp till 3 år. När det gäller hudvårdsprodukterna så är det fram till öppningsdatum + Öppenburkmärkning inom Bäst före datum, på varje enskild vara. Det är alltid våra villkor och priser vid ditt beställningstillfälle som gäller, därför är det viktigt att du tar del av våra aktuella villkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra våra villkor utan varsel.

Om eventuell tvist skulle uppstå och vi ej lyckas lösa den tillsammans (vilket aldrig hänt hittills), rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna Reklamationsnämnden, vi följer deras rekommendation.

Återbetalningsskyldighet:

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 14 dagar från den dag då vi tog emot varan.  

 

Upphovsrätt - Copyright

All information på denna webbplats är skyddad enligt upphovsrättslagen. All kopiering eller användning av bilder och text utan skriftlig tillåtelse från Medevi ProSalus är förbjuden enligt lag. 

Som återförsäljare av Medevi ProSalus egna varumärke har du rätt att använda dessa produktbeskrivningar och bilder i marknadsföringssyfte. 

Bilder och produktbeskrivningar
Medevi ProSalus kan ej garantera att bilderna i denna butik visar varornas exakta utseende och färg, eftersom det kan skilja sig beroende på skärm och upplösning. Alla bilder ska därför ses som illustrationer. Vi reserverar oss för eventuella fel i produktbeskrivningarna.

Force Majeure
Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför Medevi ProSalus kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Medevi ProSalus befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

  • Medevi ProSalus AB
  • org nr 559037-8278
  • Medevi Brunn 67 A
  • 59197 Motala
  • 0141-92222
  • info@medevi.se