2023-05-23 10:41
Elisabeth

Starka och rörliga fötter

Med hjälp av de här fyra övningarna får du starkare och smidigare fotleder och fötter. Det ökar rörligheten så att du lättare kan röra dig i skog och mark eller i löparspåret. Fotövningarna kan till och med hjälpa dig att minska besvär från ömma knän, höfter och rygg. Det är kanske inget du tänker på ifall du sitter många timmar på cykeln!? Har du ont eller är stel i fötter eller fotleder kan det lätt bli att du snedbelaster när du rör dig med följd att du får ont på andra ställen i kroppen. Allt hänger ihop!

Rena himmelriket med Arnicasalva på kvällen

Att ge fötterna lite kärlek med Medevi Arnicasalva eller Arnicacreme ger ytterligare en puff i rätt riktning. Har du exempelvis ett jobb där du står och går hela dagarna är det rena himmelriket att massera in fötterna med Arnicasalvan på kvällarna. Extra bra blir det om du på morgonen dessutom smörjer med Arnicacreme som absorberas lite snabbare. Har du bara torra och sprickiga hälar tar du istället Ringblomssalva Tea tree. Samma produkt använder du om du riskerar skoskav. Lägg vald tub eller flaska på nattduksbordet så att du kommer ihåg att smörja fötterna regelbundet. 

Fotbad någon gång i veckan

Satsa på ett fotbad med Himalaysalt eller Bittersalt (Epsomsalt) emellanåt. De mjukar upp förhårdnader och gör att produkterna ovan absorberas ännu bättre.

Barfota

Tänk på att dina fötter mår bra av att röra sig utan hämmande skor, så sparka av dig skorna emellanåt och låt tårna leka lite. Här berättar Elisabeth varför hon blev barfotafrälst

Flera av produkterna vi nämnt här går att beställa som paket. Se nedan.

  Varor som nämns i nyheten

 • Fina Fötter! Härligt fotpaket inkl. tipsfolder för Fina Fötter. Innehåller härlig ekologisk Arnicacrème och Ringblomsalva samt Himalayasalt för fotbad eller peeling
  från 405,00
 • För massage av trötta och spända muskler eller fötter. Skyddar vid open-watersimning och cykling/träning i kallt väder.
  från 49,00
 • Skön handkräm och fotkräm till kalla, torra händer och fötter. Härlig till massage av trötta och spända muskler. Mjukgör och återfuktar.
  från 49,00
 • Ekologiskt hand- och fotvårdspaket. Innehåller Arnicacreme, Arnicasalva & folder med tips & råd.
  Art nr. 98070
  359,00
 • Det du behöver vid en regn-vädersrunda! RumpRäddaren mot skav, Arnicasalva mot kyla och väta, Specialstift Arnica, litet och smidigt för nacke, axlar och knän.
  från 379,00

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur: