Handlingsplan för torra fötter!

Forbild med maskros

Har du torra fötter?

Det brukar finnas två typer av fotmänniskor:

En som tar hand om sina fötter? Som alltid smörjer in dem med bra ekologisk crème varje kväll och som därför har fina och mjuka fötter. Som aldrig riktigt förstått varför andra klagar på torra fötter? I så fall: Sluta läs här!

En annan typ är den som för det mesta har rejält torra fötter med lite sprickor (eller stora vallgravar) i hälarna. Som bara gör något när det har blivit riktigt ont, och har börjat blöda? En som inte tänker på att ett par dyra, läckra sommarskor med öppen häl inte blir särskilt eleganta med dessa misshandlade torra fötter inuti?

Lugn! Hjälp finns att få. Skrålla ner och följ våra tips så garanterar vi att det blir skillnad!

...eller så beställer du direkt här. Använd pilarna för att bläddra bland produkterna.

5 steg för Fina Fötter

Steg 1: Kontrollera innehållet i fotcrèmen (om du har någon) Se till att den är fri från all typ av mineralolja, paraffin, vaselin, petrolatum etc. Det är rester från bensinindustrin som stör hudens egen funktion och gör den torrare

Steg 2: Njut av ett fotbad, gärna med både Himalayasalt, Medevi Ringblomsolja och lite Medevi Lavendeltvål. Saltet hjälper till att lösa upp förhårdnader och oljan hjälper till att mjukgöra huden.

Passa på att använda saltet som peeling innan du släpper ner det i vattnet. Vicka på tårna i badet ca 20 minuter och njut av lite musik i öronen samtidigt som du andas med djupa, lugna andetag genom näsan.

Steg 3: Fila bort förhårdnader. Man kan både fila fötterna medan de fortfarande är i badet eller så filar man dem när de torkat. Ta det försiktigt så att du inte filar bort för mycket. Det är bättre att göra om proceduren snart. Passa även på att klippa fotnaglarna om det behövs, medan naglarna är mjuka.

Steg 4: Massera in en crème. Gärna avslappnande Medevi Lavendelcreme eller stimulerande Medevi Arnicacreme.

Steg 5: Smörj slutligen in fötterna med en skön salva. Finns det problem med mycket sprickor och/eller tendens till fotsvamp tar du Ringblomsalva Tea tree. Ansträngda fötter som stått och gått mycket under dagen? Ge dem en riktig massage med Medevi Arnicasalva. Perfekt om man har ett jobb där man står hela dagarna. Den är härligt fet så den hjälper även torra fötter. Vill du ge dina fötter en riktig lyxbehandling? Avsluta med Medevi Lavendelsalva i stället.

Till sist: Sätt vid behov på ett par strumpor över natten. Nästa morgon kan du glädjas åt ett par betydligt lyckligare fötter.

Intensivkur! 

Som intensivkur upprepar du sedan steg 4 och 5 varje kväll tills dina fötter har blivit helt nöjda med sitt utseende. Som bonus har du säkert fått finare händer dessutom.

Underhållsbehandling

Som underhållsbehandling räcker det sedan med att du smörjer in fötterna med någon av ovanstående crème på kvällen innan du lägger dig. Crèmen är inte lika fet som salva så då behövers inte nattstrumporna.

 

Nu kan du gotta dig åt ett par snygga, mjuka och smidiga fötter

som med glädje bär dig dit du vill!