Ringblomssalva

Ringblomssalva

Salva för torr, narig eller irriterad hud med klassisk ringblomma.

Medevi ringblomssalvor som även finns i smidigt stift är vattenfria produkter som gör huden mjukare och smidigare.

Händer, fötter och torrfläckar:

Ringblomsalva Tea Tree, Ringblomssalva Naturell och Intensivstiftet är underbara för riktigt torra händer, torra fötter eller riviga armbågar. Bra även för torrfläckar. 

Vinterhy, ansikte

Medevi Lavendelsalva tillför de extra fettsyror som torr vinterhy behöver med bl a sheasmör, men även den klassiska läkeörten ringblomma och lugnande lavendel.

Torra läppar

Torra och nariga läppar blir mjuka och lena igen med Medevi Ringblomscerat som är litet och smidigt att ha med i fickan. De andra ringblomssalveprodukterna fungerar förstås också utmärkt till läpparna.

Sport

I sportsammanhang är Medevi Ringblomssalvor flitigt använda för att både motverka skav och underlätta återhämtningen vid ansträngd hud. Många är de som vittnar om salvornas effekt i samband med ex Vätternrundan, Lidingöloppet eller Marthon, multisport, för hockeyfötter mm.

Hund och häst

Behöver du salva till torra hundtassar passar Medevi Ringblomssalva Naturell bäst. Likaså om du har en hund som jobbar hårt i skog och mark och får ansträngd hud under magen eller i ljumskar i samband med ex jakt eller spårning..

Hästar med skorviga karleder eller irriterad hud efter insektsbett får lindring av en klick Medevi Ringblomssalva Tea tree.

En av fördelarna med att smörja med Medevi Ringblomssalva är att även om pälsen till att börja med blir lite kladdig så absorberas salvan efter ett tag utan att pälsen tovar ihop sig som den gör med vaselin- och mineraloljebaserade salvor.

Svensk ekologisk bivax

Medevi salvor och salvstift är baserade på svenskt ekologisk bivax samt utvalda ekologiska oljor och örter. De ger ett skydd som hjälper till att binda kvar fukt i hudens yttre lager och bidrar på så sätt till att huden lättare klarar av de påfrestningar vi utsätter den för.

Behovet av fettsyror är individuellt och påverkas både av hudtyp, hudens skick för tillfället, årstid och var på kroppen man smörjer. Om man är osäker på vad man behöver har vi små 5ml burkar att beställa för att kunna testa. Våra ekologiska salvor, stift och cerat innehåller aldrig några konserveringsmedel och alla är 100% ekologiska eller näst intill. Behöver du flera ekologiska läppcerat för torra läppar finns de här:

Länk till handlingsplan för TORRA HÄNDER>>>

Länk till tips och råd för Trädgårdshänder>>>

Länk till handlingsplan för TORRA FÖTTER>>>

Länk för dig som vill använda ekologisk hudvård till din HÄST>>>

Länk till Medevi Sport>>>

 • Ringblomssalva för dig med torr, narig och känslig hy. Utmärkt till röda blöjstjärtar eller som tassalva etc.
  från 49,00
 • Välgörande till torr och narig hud. MEDEVI Chamoiscreme, RumpRäddaren för långlopps-cyklister. Motverkar skav av olik...
  från 49,00
 • Ett milt och vårdande cerat med ringblomma för dig med sköra, nariga läppar och mungipor. Neutralt i doften.
  Art nr. 46051
  69,00
 • Ringblomssalva i smidigt fickformat. Till nariga fingertoppar, lårskav, insektsbett, nariga läppar, torrfläckar, open...
  Art nr. 31041
  Månadens vara Juli
  107,10
  ( 119,00)
 • Ger en kick för hy med extra behov.
  från 69,00
 • MEDEVI Chamoiscreme, RumpRäddaren för långlopps-cyklister. Motverkar skav av olika slag i andra sport- och träningssa...
  från 49,00