2014-10-01 00:00
Helena

Stort grattis till dig som klarat av årets Lidingölopp. Toppenbra jobbat!

Hur mår dina fötter idag? Skav där eller någon annanstans kanske?

Har du kvar av RumpRäddaren du köpte till Vätternrundan så kan du använda den även nu!

Ringblomsalvan med Tea tree från Medevi ProSalus/Medevisalvan är perfekt till både torra, sprickiga fötter och till fötter vars hud blivit överansträngd efter långlöpning som Lidingöloppet, Iron Man, maraton etc. 

Massera in dina fötter med Ringblomsalva, gärna den med Tea tree, varje kväll under några dagar så ska du se att fötterna snart mår bra igen. På morgnarna kan du sätta över ett plåster med Ringblomsalva på eventuella blåsor och skav för extra intensivbehandling.

 

Nästa mål Vasaloppet?

Då blir det en hel del barmarksträning framöver! Se till att vara noga med att smörja in händerna med Ringblomsalva för att hålla dem i bästa skick när du tränar rullskidor. Det stumma underlaget vid barmarksträning ger extra stora påfrestningar i händerna. Salvan hjälper hudens elasticitet så att den klarar sig på ett bättre sätt. Har du redan fått skav hjälper den förstås till med återhämtningen.

 

Komplettera med  Lavendel- eller Arnica crème. ekologiska Arnicaprodukter från Medevi ProSalus

Båda crèmerna är väldigt sköna till både torra händer och torra fötter och är perfekta att kombinera med Ringblomsalvan. Ställ pumpflaskan med crème där du oftast tvättar händerna och ta en klick efter varje gång. Arnica crèmen är extra rik på fettsyror och är dessutom skön att massera stela muskler med efter ansträngning.

Ringblomsalvan kompletterar du med när påfrestningarna är extra intensiva. 

Rinblomsalva med Tea tree finns även som ett smidigt stift, Intensivstift, att ha med i vardagen för att behandla både skav och självsprickor.

Var även noga med att ta hand om fötterna lite extra inför loppet. Blir det som förra årets Vasalopp med blöta spår, är risken väldigt stor för skav på fötterna.

 

Ekologisk ringblomssalva med Tea tree från Medevi ProSalus

 

Nöjda intensivsportare!

Många som sportar och tränar intensivt rapporterar om att de tidigare, innan de upptäckte Medevi ProSalus produkter, brukade få problem vid barmarksträning varje år med skavsår och blåsor i händerna av stavarna. När de kommer på snö är det mindre bekymmer däremot, eftersom islaget med stavarna i snö blir mjukare än mot asfalten.

En man berättade att han blivit alldeles överväldigad över resultatet av Medevi ProSalus Ringblomsalva med Tea tree just när det gällde rullskidåkning. Vanligtvis brukade han få rejäla blåsor och skavsår av stavarna. Han hade provat en mängd olika produkter tidigare som inte hjälpt för att minska besvären, men numera är det inga problem.

 

Kort sagt: Bra, effektiva produkter för sportsammanhang, ekologiska dessutom.

Länk till sportsidan>>>

 

  Varor som nämns i nyheten

 • Välgörande till torr och narig hud. MEDEVI Chamoiscreme, RumpRäddaren för långlopps-cyklister. Motverkar skav av olika slag i andra sportsammanhang. 100% ekologisk
  från 49,00
 • Skön handkräm och fotkräm till kalla, torra händer och fötter. Härlig till massage av trötta och spända muskler. Mjukgör och återfuktar.
  från 49,00
 • Ekologisk handkräm och fotkräm med lugnande lavendel. Perfekt hjälp för vintertorra händer eller för att få mjuka fina fötter. Skön som kroppskräm för dig med ext...
  från 49,00
 • Ringblomssalva för dig med torr, narig och känslig hy. Utmärkt till röda blöjstjärtar eller som tassalva etc.
  från 49,00
 • Ringblomssalva i smidigt fickformat. Till nariga fingertoppar, lårskav, insektsbett, nariga läppar, torrfläckar, open-watersimning etc.
  Art nr. 31041
  119,00
 • Det du behöver vid en regn-vädersrunda! RumpRäddaren mot skav, Arnicasalva mot kyla och väta, Specialstift Arnica, litet och smidigt för nacke, axlar och knän.
  från 379,00