2015-10-30 00:00
Helena

Mitt ansikte mår så mycket bättre nu!

"Där ÄR skillnad på era produkter och andra jag använt!"

Så sa en tjej med rosacea som tittade in hos oss i butiken för någon månad sedan. Hon hade haft problem att hitta produkter som fungerade för hennes känsliga hud. Under en period använde hon vår ekologiska Rengöringscreme och vår Vitamincreme och upplevde att huden lugnade ner sig och blev mycket finare. 

Så hade produkterna tagit slut och hon hade inte kommit sig för att beställa eller stanna till i vår butik utan köpt något annat. Hon märkte skillnad direkt att hennes hy började blossa upp. När hon åtegick till våra ekologiska ansiktsprodukter lugnade huden ner sig igen och blev mer balanserad.

 

Vi får ofta frågor som:

Vad ska jag använda mot mitt eksem/psoriasis, rosacea etc?

Våra kunder får då i prinicp samma svar:

Vi har inga produkter MOT något av dessa problem eftersom det är en obalans som kommer inifrån och som har med immunförsvar och kroppens inre balans att göra. 

Det vi kan hjälpa till med är produkter som kan underlätta ditt liv med din speciella hud. Det är dessutom alltid en resa att hitta det som passar just dig, just nu.

 

4 tips för dig med problemhud:

 

1. Vad äter du?

Kosten har otroligt stor betydelse hur du mår överlag och därigenom hur din hud mår. Att man ska begränsa intaget av halv- och helfabrikat, har väl de flesta förstått. Ofta innehåller de mängder med olika tillsaster för att maten ska se fin ut och hålla i en evighet. Att man ska äta mera grönt, frukt och bär med sitt innehåll av antioxidanter har väl heller inte undgått någon. 

Många upplever dessutom att gluten och socker gör att deras hudproblem ökar. Båda de här sägs bryta ner hudcellerna och skapa inflammationer.

Men hur i hela friden får man till det i vardagen?

Har du testat att göra gröna klorofylldrinkar, eller juicat grönsaker och frukt?

Juicedetox

Det kan vara en väg att bryta trenden. Har du smått med tid? Gör i ordning en rejäl omgång med juice eller grön smoothie. Fyll på i lagom stora portionsburkar, små sillburkar kan vara lagom om du bara vill komplettera din vanliga kost. Behåll det du ska dricka samma dag och nästa dag i kylen och stoppa resten i frysen och ta sedan fram en varje kväll som du ställer i kylen för en snabbfrukost dagen därpå. Annars tar du fram en burk på morgonen och tar med till jobbet och låter tina under dagen och dricker vid lämpligt tillfälle.

När du kommit igång lite kan du byta ut någon eller några måltider mot en rejäl klorofylldrink eller juice. Du kanske tom gör som vi gjort och kör en Juicedetox på några dagar eller en vecka.

 

I smoothies och juicer kan du blanda i allt möjligt hälsosamt som du kanske inte är så förtjust i att äta. Smakerna gömmer sig bland det andra.

Antiinflammatoriska livsmedel.

Använd inflammationshämmande livsmedel i maten varje dag: Gurkmeja, ingefära, chili, vitlök, kokosolja... Försök att få med någon eller några av dem i princip varje måltid. Självklart även i dina klorofylldrinkar.

Här hittar du ett recept på de ingredienserna som ett gott Superkryddmör/Hälsosmör 

Här finns ytterligare ett recept med bas av grönkål, vitkål etc. Bra billig sallad som håller närmare en vecka i kylen. Helena skapade det när hon var frustrerad över hur hon skulle använda alla grönkålsstjälkar som blev över i odlingarna.

Att gå över och byta ut en del rätter mot Rawfood är också en väg mot ett hälsosammare liv.

Har du möjlighet, välj ekologiska livsmedel eftersom de innehålle färre kemikalierester från besprutning och gödning. 

 

2. Bråka inte med huden för mycket.

Var försiktig med peeling av olika slag och produkter som är för aktiva. Använd olja på en pad vid rengöring och sminkborttagning, exempelvis jojoba- eller avocadoolja. Vissa tycker kokosolja fungerar bra också. Att variera sig är aldrig fel.  

Prova att använda honung som fuktmask/rengöring. Låt sitta på 15 minuter eller längre, kanske t.o.m över natt. Skölj med ljummet vatten och smörj med några droppar joajobaolja, avocaoljolja, eller Havtornsolja Naturell. Morotsolja upplever många har en fin fuktbevarande inverkan på problemhud och doftar ljuvligt av ros.

Vår Vitamincrème är en av våra storsäljare, även bland de med känslig hud. 

Har du extremt känslig hud, använd kallpressad ekologisk avocadolja. Den finns även i liten storlek, 11 ml för att du ska kunna testa. Samtidigt är det en bra storlek som reseförpackning.

 

3. Undvik mineraloljor från bensinindustrin i din hudvård.

Du skulle ju inte komma på tanken att äta dessa oljor, eller hur? Varför ska du då smörja huden med de oljorna när nu huden är våra kroppars största organ? Mineraloljor gömmer sig bakom många namn. De vanligaste är vaselin, paraffin, parafinum liquidum, mineral oil, petrolatum, medicinsk vitolja, ozokerit, cerecin mfl.

Välj iställer härligt näringsrika, helst kallpressade ekologiska oljor som ger näring till din hud och kropp.

 

4. Smink då?

Visst kan du sminka dig men du måste vara ännu noggrannare med vad du använder än andra.

Petroleumoljor, syntetiska färger, parfymer undviker du förstås.

Mineralfoundation täpper inte till porerna och kan även inverka lugnande på huden. De kan vara bra att använda om du arbetar mycket vid datorn. De ger även ett visst solskydd. Som sminkborttagning är bäst att använda olja på en pad.

5. Beställ Prov-kit 

Ett ytterligare tips är att beställa av våra miniförpackningar om du är osäker på om våra podukter är något för dig. Vi erbjuder även provpaket av testförpackningar till förmånligt pris.

Vi hoppas att dessa tips underlättar för dig. Tveka heller inte att höra av dig om du har frågor.

  Varor som nämns i nyheten

 • Underbar ansiktskräm som väl balanserar behovet hos de flesta hudtyper. Absorberas lätt och snabbt och älskas av många.
  från 59,00
 • Ekologisk ansiktsrengöring för alla hudtyper som rengör på djupet utan att torka ut din hy. Gör huden len och skön.
  från 79,00
 • Ekologisk ansiktsrengöring för alla hudtyper som rengör på djupet utan att torka ut din hy. Även fin som rakkräm att raka benen med eller raka bort skäggstubben f...
  från 79,00
 • Ren ekologisk kallpressad avocadoolja. Mycket fin ansiktsolja för torr och trött hy som saknar lyster. Passar även dig med riktigt känslig hy.
  från 79,00
 • En halvfet, mild olja för hud-, hårvård eller som make-up remover.
  från 89,00
 • Underbar ansiktsolja med näringsrik havtorn och E-vitamin som ger lyster till din hy. Perfekt för dig med känslig hy eller problemhud.
  från 159,00
 • Ekologisk kokosolja. Underbar till massage, hudvård, hårvård eller som makeup remover mm. Fin livsmedelskvalitet.
  från 89,00
 • Serum som ger en fin lyster och vitalisering till vintertrött hy. Ekologisk ansiktsolja för dig som söker det där lilla extra.
  från 139,00