Ekologiska sportprodukter vid Vasaloppet och annan skidåkning


Medevi ProSalus har produkterna för träning och tävling, ekologiskt dessutom.

Behöver du extra hjälp i skidspåret?

Vid intensiv träning och långdistanslopp kan det vara svårt att undvika stelhet och spända muskler. Många får även problem med skav på händer, fötter, ljumskar och vid armhålor.

Medevi ekologiska sportprodukter har lång tradtion av att användas vid träning, tävling och sportevanemang. De uppskattas av alla från glada motionärer till långloppsatleter vid skidåkning, cykling och triathlon mm.

Medevi Arnicaserie hjälper dig att hålla musklerna i trim samtidigt som Medevi chamoiscreme - RumpRäddaren och Intensivstift används för att behandla och motverka skav.

Medevi Aktivitetsliniment

Hjälper dina muskler prestera bättre

 • Väl avvägd styrka för maximal prestation och snabbare återhämtning
 • Kan användas i solen

 

Tre olika att välja mellan:

 • SportPrep Arnica - linimentolja för behandling både före och efter lopp/träning för snabbare återhämtning
 • Arnicasalva - liniment som ligger kvar längre och ger skydd vid våt och kall väderlek
 • Specialstift Arnica - smidigt fickformat

 

Medevi Lavendelcreme

Håller huden i bästa skick

 • Smörj fötterna varje kväll för bästa resultat och snabbare återhämtning
 • Hjälper även händerna att hålla sig smidiga

 

Medevi Chamoiscreme

Kallad "RumpRäddaren" av långloppscyklister

 • Det bästa för att förebygga skav och nötning på händer, fötter, ljumskar, armhålor etc.
 • Unik förmåga att göra huden smidig och elastisk så den klarar stora påfrestningar bättre.
 • Bäst i test! av XL-biking läs varför här>>

 

Intensivstift 

Ringblomsalva i stiftformat

 • Bra att ha med sig för att behandla direkt om det uppstår problem i spåret.
 • Smidigt fickformat, så du kan behandla tunt och ofta.

 

För maximal prestation.
Ekologiskt dessutom!

Se längre ner under produkterna för fler tips

Före, under, efter träning och lopp

 

Under intensiv träning

Under träningsperioden är det extra viktigt att ta hand om fötterna. Smörj varje kväll med Medevi Lavendelcreme för att hjälpa huden att klara de påfrestningar som intensiv träning innebär. Är huden extra ansträngd? Smörj rejält med Medevi Chamoiscreme / RumpRäddaren och dra på en strumpa över natten.

Tänk även på att förebygga stelhet i exempelvis vader, armbågar, rygg och axelparti genom att massera in Medevi Arnicasalva / SportPrep Arnica regelbundet.

Vid barmarksträning är händerna extra utsatta!

Smörj händerna reglbundet med Medevi Lavendelcreme under dagen så ökar hudens motståndskraft. Använd Ringblomssalva / Chamoiscreme på problemområden för att förebygga och minska risken för skav och nötning. Behandla med Ringblomssalva om du redan fått problem.

Kvällen före ett lopp

Gör en rejäl inpackning genom att först smörja och massera fötterna med Medevi Lavendelcreme. Därefter smörjer du på rejält med Medevi Chamoiscreme. Fötterna får gärna kännas kladdiga. Ta sedan på en strumpa så salvan håller sig på plats över natten.

Massera utsatta muskelgrupper med Medevi Sport Prep Arnica för att förbereda dem inför morgondagens påfrestningar.

Innan loppet

Förstärk behandlingen av fötterna på morgonen innan ett lopp med Medevi SportPrep Arnica eller Arnicasalva. De hjälper till att hålla cirkulationen igång. Medevi Arnicasalva hjälper dessutom till att isolera mot fukt, extra bra vid våt eller kall väderlek.

Behandla ben etc med Medevi SportPrep eller Arnicasalva för att inte stumna till i musklerna.
Smörj med Medevi Chamoiscreme på de ställen du riskerar att få skav: Ljumskar, armhålor etc.

Om du lätt fryser om händer: Smörj med Arnicasalva strax innan start.

Stoppa ett Intensivstift och ett Specialstift Arnica i fickan så kan du behandla direkt om det dyker upp problem under turen.

Efter loppet

När du kommit i mål, massera in Medevi SportPrep, Arnicacreme eller Arnicasalva i stumma och trötta muskler så underlättar du återhämtningen. Repetera behandlingen en eller två gånger per dag under så lång tid du behöver.

Har det dykt upp skav någonstans? Behandla med Medevi Chamoiscreme så försvinner besvären snabbare och det är dessutom behagligare att ställa sig i duschen...

3 anledningar att välja Medevi Aktivitetsliniment

 

1. Effektiv syresättning!

Medevi Aktivitetsliniments produkter hjälper dina muskler prestera på topp genom effektiv syresättning och borttransportering av slaggprodukter. De ser till att blodflödet är effektivt just i musklerna där det gör nytta.
Många liniment är egentligen tänkta som rehabprodukter och har en sammansättning som inte ger maximal utdelning under aktivitet. Du kan lätt själv avgöra skillnaden. Bränner och hettar det i huden innebär det att en del av blodet dragits upp från musklerna och har fullt upp med att cirkulera i huden istället för att tillföra syre i dina muskler. Du blir alltså berövad en del av din verkliga kapacitet istället för att prestera på topp.

2. Snälla för huden

Medevi Arnicaserie är gjorda med en avvägning så du kan upprepa behandlingen före, under och efter din prestation ända tills du är helt återställd.

En varm svettig hud är en väldigt känslig hud. Därför är det viktigt att du under påfrestande aktiviteter använder produkter som är avpassade för detta. Alla linimentprodukter är i någon mån hudretande. Det är bland annat denna retning som skapar den ökade cirkulationen. Därför är en avvägning viktig för att inte skapa en hudirritation eller överkänslighetsreaktion. En hudirritation lägger sig oftast efter någon dag men får du en överkänslighetsreaktion finns risken att den kan trigga igång överkänslighet inte bara för ingredienserna i just den specifika produkten utan även av andra ämnen.

3. Kan användas i solen

En tredje anledning att välja Medevi ProSalus ekologiska Aktivitetsliniment är att de är skapade för att kunna användas när man tränar utomhus i solen. Många liniment och läkemedel för muskelinflammationer som stryks ut på huden, har en karens på allt från någon dag upp till två veckor innan du utan risk kan utsätta behandlad kroppsdel för sol igen.

Vi önskar dig en härlig tur på skidorna och hör gärna av dig med synpunkter.

Lycka till!

/Helena och Bengt med personal