2020-10-01 00:00
Helena

 5 XL av 5 möjliga

"Inget är (bokstavligen) mer irriterande när man cyklar än en bakdel som protesterar före, under och efter cykelturen! Man känner att kraften finns där, cykeln är finjusterad och rullar kanonbra, klubbens tröja sitter fint och det perfekta fikastället är inom räckhåll - men, ack vad ont det gör, det skaver där solen inte skiner och desto mer man trampar desto ondare blir det, man måste vända hem! Men, lugn nu... Lösningen finns och vi har testat flera varianter!"

Så här inleder Ebbe Silva på XL Biking rapporten om sin utvärdering av Chamoiscremer som pågått under flera års cyklande.

"Testvinnaren blev en favorit redan vid första turen!"

Efter att Ebbe vid sin start som cyklist, 156kg tung, råkat ut för två djupa sadelsår efter en tvådagarscykling, nördade han ner sig i det här med chamoiscremer. Eftersom de allvarliga skavsåren innebar 3 månaders ofrivillig vila från cykeln hade han verkligen tiden... Genom åren har han sedan grundligt hunnit testa ett antal produkter.

Förutom Medevi Chamoiscreme är även följande chamoiscremer med i testet: Assos Chamois creme, Muc-Off Luxary Chamoiscream, Elite Ozone Endurance och Morgan Blue Soft. 

 

Bäst i test - Medevi Chamoiscreme

RumpRäddaren Bäst i test: 5 XL av 5 möjliga

Medevi Chamoiscreme, RumpRäddaren fick i testet 5 XL av 5 möjliga

Chamoiscremerna är utvärderade efter 4 kriterier. Så här beskrivs Medevi chamoiscreme i testet. Den fullständiga rapporten kan du läsa på XL-Bikings blogg. Länk kommer längre ner. 

1. Effekt

Snabbverkande, utan komplikationer, applicera generöst! Jobbar "tyst" och effektivt, man märker bara komforten.

2. Långvarighet

Ganska bra om man applicerar generöst både på sig själv och cykelbyxan. Ta gärna med den lilla varianten i fickan om turen överstiger 100 km eller om du föredrar kunglig komfort under alla turer.

3. Rester (Residue test)

Lämnar nästan obefintliga rester i cykelbyxorna och i huden som fortsätter att må bra även efter träningsrundans slut.

4. Efteråt

Rumpräddaren bara verkar och verkar, luktar inte obehaglig och imponerar med en känsla av renhet och bekvämlighet. Den går bort enkelt och fint när man tvättar kläderna. 

Extra effektiv vid flerdagsetapper

Eftersom den inte innehåller vatten svider den inte när man smörjer den på ansträngd hud där man missat att smörja innan cyklingen. Det här gör även att den är extra effektiv vid flerdagarsetapper. Då smörjer man även efter målgång för att huden ska återhämta sig maximalt inför nästa dags etapp. Är det riktigt tuffa dagsetapper smörjer man flera gånger även mellan etapperna.

XL-Biking team för Min Vätternrundan

Tjoho, vi blev bäst i test!

Visserligen vet vi ju att ni är många glada och nöjda cyklister där ute på vägarna och i skogen. Men gissa om vi blev lyckliga över det här fina betyget av någon som verkligen givit sig den på att jämföra, analysera och sätta sina upplevelser på pränt. Vi gick med ett fånigt leende på läpparna i veckor efteråt och går och småmyser både nu och då över det fina betyget. Extra kul att vi i Medevi slog de stora internationellla märkena. Det du!

Samarbete om ett inkluderande cykelcommunity

Efter att Ebbe hade kommit fram till sitt resultat och konstaterat att vi hade den bästa chamoiscrmen på marknaden frågade vi om han kunde tänka sig någon form av samarbete med honom och hans cykelcommunity XL-Biking. På den vägen är det. Ju mer vi ser av honom desto mer inser vi vilket fint arbete han gör.

XL Biking arbetar för att öka social inkludering och integration av alla cyklister som känner sig bortglömda av cykelbransch och cykelmedia.

Ebbes community vill uppdatera bilden av en cyklist i sociala medier och välkomnar alla. I dagens Sverige mobbas man fortfarande när man är överviktig och cyklar, för att som en stor person ha funktionskläder på sig. Andra upplever att man diskrimineras i cykelbutikerna som tjej etc.

XL Biking vill bjuda in cykelbranschen till samarbete och motverka dessa fördomar och informationsbrist samt försöka ändra cykelkulturen genom att framhäva det positiva och mångfalden.

Efter att ha fått klart för oss på vilket sätt Ebbe jobbar och kommunicerar vill vi förstås vara en del av XL-bikings community. Att cykla ska vara var och ens eget val vare sig man faller inom ramen för synen av "en riktig cyklist" eller inte. Använder du cykeln som transportmedel, träningsredskap, hobby mm så är du cyklist i våra ögon. Köper du Medevi Chamoiscreme för att göra dina turer mer behagliga, tackar vi för det. Vi hjälper gärna till att göra din cykling ännu mer njutningsfull och glädjerik. 

Huvudsaken är att du cyklar och har glädje av det, och framförallt inte låter någon surkarts kommentar om vikt, cykelmodell, typ av kläder eller annat hindra dig från att göra det du gillar och mår bra av: Att cykla!

Vi håller verkligen med XL-biking - Cykling är för alla. 

Gå gärna in och läs om XL-Biking. Här kan du läsa hela XL-Bikings rapport om chamoiscremer

XL-biking finns även på Facebook och Instagram 

Gå gärna in och följ dem!

Nyfiken på Medevi chamoiscreme - RumpRäddaren? Läs mer här>>

 

Ebbe hindras inte av lite ruggigt väder... 

Ebbe på XL-biking

  Varor som nämns i nyheten

 • MEDEVI Chamoiscreme, RumpRäddaren för långlopps-cyklister. Motverkar skav av olika slag i andra sport- och träningssammanhang. 100% ekologisk
  från 49,00
 • Före, under och efter sport och ansträngning. RumpRäddaren mot skav, Specialstift Arnica för punktbehandling av ex nacke, knä och axlar. SportPrep Arnica liniment...
  från 389,00
 • Det du behöver vid en regn-vädersrunda! RumpRäddaren mot skav, Arnicasalva mot kyla och väta, Specialstift Arnica, litet och smidigt för nacke, axlar och knän.
  från 379,00

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur: