Lidingöloppet eller ett Marathon ditt nästa mål?

 

Ekologiska sportprodukter vid stora påfrestningar.

Får du stela och spända muskler vid löpning?

Vid intensiv löpträning och långdistanslopp kan det vara svårt att undvika stelhet och spända muskler. Många får även problem med skav i ljumskar, armhålor och fötter. 

Medevi ProSalus ekologiska sportprodukter har lång tradtion att användas av långloppsatleter vid löpning, cykling, swim-run, triathlon, adventurerace mm. 

Medevi Aktivitetsliniment Arnica hjälper dig att hålla musklerna i trim. Medevi Chamoiscreme - RumpRäddaren, Medevi Ringblomssalva Tea tree motverkar och behandlar skav och nötning.

 

Trodde skavsår hörde till!

Linn, en rutinerad maratonlöpare berättar i sin blogg att hon trodde att skavsår hörde till vid långdistanslöpning. Tills hon provade vår Ringblomsalva! Läs hennes upplevelse av Stockholm Marathon.

UltraVasan 93km utan problem med skav och nötning

Långloppslöparen Johan klarade av UltraVasan 93km utan problem med skav och nötning tack vare vår Chamoiscreme - RumpRäddaren. Läs om hur han gjorde för att rädda fötterna.

 

Medevi Arnicaliniment

Aktivitetsliniment som hjälper dina muskler prestera på topp

- Effektivare uppvärmning, minskad skaderisk
- Minskar risken att stelna till under aktivitet
- Krampförebyggande
- Effektivare syresättning av musklerna
- Snabbare återhämtning
- Behandlingen kan repeteras efter behov utan hudirritation
- Kan användas även under aktivitet i solsken
  Ökar inte hudens känslighet för sol
- Aktiv barriär vid openwatersimning, swim-run
  Värmer in mot kroppen - isolerar ut mot vattnet.
- Vattenfast

 

Medevi Lavendelcreme

Håller fötterna i bästa skick.

-Smörj fötterna varje kväll för bästa resultat.

 

Medevi Chamoiscreme

"RumpRäddaren" för långloppscyklister, "Life saver" för Marathonlöpare

- Det bästa för att förebygga skav och nötning på fötter, ljumskar, armhålor etc
- Unik förmåga att göra huden smidig och elastisk så den klarar stora påfrestningar bättre
- Underlättar återhämtning
- Dryg, då den inte är utspädd med vatten

Medevi Chamoiscreme vid distanslöpning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För maximal prestation
Ekologiskt dessutom!

 

Under intensiv löpträning

Under träningsperioden är det viktigt att noga ta hand om dina fötter. Smörj varje kväll med Lavendelcreme för att hjälpa huden att klara de påfrestningar som intensiv träning innebär. 

Är huden extra ansträngd? Smörj rejält med Medevi Chamoiscreme och dra på en strumpa över natten.

Tänk även på att förebygga stelhet i exempelvis vader genom att massera in Arnicasalva / SportPrep Arnica regelbundet.

     

Kvällen före ett lopp

Gör en rejäl inpackning genom att först smörja och massera fötterna med Lavendelcreme. Därefter smörjer du på rejält med Chamoiscreme - RumpRäddaren. Fötterna får gärna kännas kladdiga. Ta sedan på en strumpa så salvan håller sig på plats över natten.  

     

Innan loppet

Förstärk behandlingen av fötterna på morgonen innan ett lopp med Medevi Chamoiscreme.

Behandla ben etc med SportPrep eller Arnicasalva, för att inte stumna till i musklerna. Extra viktigt om det är kyligt i luften eller regnar.

Händerna är lätt att frysa om ifall det är kallt: Smörj med Arnicasalva strax innan start.

Smörj på Medevi Chamoiscreme - RumpRäddaren på de ställen du riskerar att få skav: Insida lår, ljumskar, armhålor, där pulsbandet sitter och inte minst fötterna.  

     

Efter loppet

När du kommit i mål, massera in SportPrep, Arnicacreme eller Arnicasalva i stumma och trötta muskler så underlättar du återhämtningen. Repetera behandlingen så många gånger du behöver.

Har det dykt upp skav någonstans? Behandlar du med "RumpRäddaren" så försvinner besvären snabbare och det är dessutom behagligare att ställa sig i duschen. 

 Medevi Arnicalinimet för smidiga muskler

 

     

 

3 bra anledningar att välja

Medevi Aktivitetsliniment!

 

 

1. Effektiv syresättning!

Arnicaseriens produkter hjälper dina muskler prestera på topp genom effektiv syresättning och borttransportering av slaggprodukter. De ser till att blodflödet är effektivt just i musklerna där det gör nytta.

Många liniment är egentligen tänkta som rehabprodukter och har en sammansättning som inte ger maximal utdelning under aktivitet. Du kan lätt själv avgöra skillnaden. Bränner och hettar det i huden innebär det att en del av blodet dragits upp från musklerna och har fullt upp med att cirkulera i huden istället för att tillföra syre i dina muskler. Du blir alltså berövad en del av din verkliga kapacitet istället för att prestera på topp.

 

2. Snälla för huden.

Arnicaseriens produkter är gjorda med en avvägning så du kan upprepa behandlingen före, under och efter din prestation ända tills du är helt återställd.

En varm svettig hud är en väldigt känslig hud. Därför är det viktigt att du under påfrestande aktiviteter använder produkter som är avpassade för detta. Alla linimentprodukter är i någon mån hudretande. Det är bland annat denna retning som skapar den ökade cirkulationen. Därför är en avvägning viktig för att inte skapa en hudirritation eller överkänslighetsreaktion. En hudirritation lägger sig oftast efter någon dag men får du en överkänslighetsreaktion finns risken att den kan trigga igång överkänslighet inte bara för ingredienserna i just den specifika produkten utan även andra ämnen.

 

3. Kan användas i solen.

En tredje anledning att välja Medevi ProSalus ekologiska Arnicaserie är att de är skapade för att kunna användas när man tränar utomhus i solen.

Många liniment och läkemedel för muskelinflammationer som stryks ut på huden, har en karens på allt från någon dag upp till två veckor innan du utan risk kan utsätta behandlad kroppsdel för sol igen.

Lycka till på dina löpturer framöver och hör gärna av dig med synpunkter.