Långritt med utsikt

 

För häst och människa

i harmoni med naturen!

 

 

 Tycker du att det är lika viktigt att använda ekologiska produkter till din häst som till dig själv?

Medevi ProSalus erbjuder ekologisk hudvård både för människor och våra fyrbenta vänner.

 

Ringblomsalva för skorviga karleder

Ringblomssalva är inte bara effektiv till ryttarens/kuskens fingrar som blir nariga och får självsprickor på vintern utan är precis lika bra för att göra skorviga karleder mjuka och fina igen.

Den mjukgör och skyddar även huden mot väta i leriga hagar och minskar på så sätt risken för mugg och rasp.

Det är en vattenfri produkt som går in fint i huden, utan att tova ihop pälsen som produkter innehållande mineraloljor av olika slag oftast gör.

Avänd Ringblomsalvan även vid skavsår och insektsbett.

 

Ekologisk Ringblomssalva

Ringblomsalva finns med antiseptisk Tea tree, eller Naturell för den som är extra känslig. Båda är 100% ekologiska.

Ringblomsalvorna finns både i 500ml plastburk, 60ml glas och 50ml i tub av bioplast.

 

RumpRäddaren

I cykelsammanhang kallas den här storsäljaren för RumpRäddaren då den är väldigt effektiv för att motverka skav mot cykelsadeln. Självklart fungerar den lika effektivt vid långritten, eller för dig som tillbringar större delena av dagen i sadeln, där det finns risk för skav vare sig det nu är på insidan av vaderna, i underlivet eller på fingrarna. Har du redan fått skav underlättar Ringblomsalvan i läkningsprocessen.

 

Det som är bra till din hud är oftast även bra till din häst!

 

Lavendel mot insektsbett.Lavendellotion mot insekter och bett.

Använd på irriterad hud exempelvis vid insektsbett, under magen där hästarna har lite tunnare päls, eller i ansiktet. Den har då även en viss avskräckande effekt på mygg och knott.

Smörj dig själv också innan du rider iväg så är myggen inte lika intresserade av dig.

Har du en väldigt stressad häst kan det vara värt att testa att smörja lite runt mulen. Lavendel har en lugnade effekt, kanske även just på din häst. 

 

 

 

Aloe Vera gel/Aloe vera Plus på irriterad hud.Långritt i historiska miljöer

Aloe vera gele med eller utan lavendel. Lugnande på irriterad hud. Oljefri som snabbt går in utan minsta kladd. Vår Aloe vera är förutom att den är ekologisk även Fair for Life märkt.

Arnica efter bett och på stela muskler

Arnicasalva smörjs in för att ta ner svullnader efter bett på din häst. Arnicacreme kan även masseras in på stela muskler.

För ryttarens stela muskler rekommenderar vi:

SportPrep Arnica som massage/linimentolja

Specialstift Arnica Smidigt stift för behandling av ex nacke och axlar

 

Innehållsförteckning?   Naturligtvis!

Våra produkter har naturligtvis fullständiga innehållsförteckningar som Läkemedelsverket kräver. Produkter som enbart marknadsförs mot djur har inte samma höga krav.

För tydlighets skull skriver vi ut både INCI beteckningarna, som är latinska namn på örter etc, och innehållets svenska namn.

Var försiktig med produkter utan fullständig innehållsförteckning. Får du eller hästen en reaktion kan det vara svårt att veta vad ni kan ha reagerat på.


Titta vad snygg jag är !Inga mineraloljor från bensinindustrin!

Kontrollera innehållet på hudvården till din häst. Se till att det är fritt från mineralolja, paraffin, vaselin, petrolatum etc. Det är oljor som är mycket vanliga i hudvårdsprodukter generellt och stallmiljöer är inget undantag.

Mineraloljorna är rester från bensinindustrin och stör hudens egen funktion och gör den på sikt torrare. Dessutom är de myckete svårnedbrytbara i naturen.

Dessutom gör användandet av mineraloljor att pälsen kan tova ihop sig, vilket du slipper med Medevi ProSalus ekologiska salvor.

Produkter från Medevi ProSalus innehåller aldrig några mineraloljor eller animaliska oljor. Vårt sortiment har ej heller några syntetiska dofter utan den doft du känner är eteriska oljor som utvinns ur örter. De oljorna ex Lavendel är flyktiga, så doften klingar av efter en stund.

 

För presterande hästar likaväl som fritidshästar.

 

 

Hovslagare?

Är du hovslagare eller annan företagare i hästbranchen?

Många av våra produkter passar lika bra för våra fyrbenta vänner som för oss tvåbenta. 

Som hovslagare träffar du dina kunder regelbundet och kan ta upp beställningar som du tar med nästa gång. Du kan även ha med en väska med produkter som du säljer på plats.

Kontakta oss för återförsäljarprislista.