2015-09-18 00:00
Anna

Förebygg ömma muskler inför löpning

Lidingöloppet börjar närma sig och det är ett lopp som många(inklusive mig själv) har som en milstolpe i "löparkarriären". Men än så länge har jag bara sprungit en mil som max på ett lopp. 

För några helger sen sprang jag Midnattsloppet i Göteborg men fick problem med mina knän efter halva loppet. Jag har aldrig upplevt den smärtan som värkade i både mina knän och som varade i 12 timmar efteråt.

Med facit i hand skulle jag varit bättre på att förbereda benen och framförallt mina knän innan loppet

Eftersom jag hade varit dålig på att träna inför loppet samt för att jag har haft problem med ena knät tidigare hade jag verkligen en anledning till att förebereda mig mer. Ömma och spända muskler får man räkna med när man inte preparerar sig tillräckligt inför ett löparlopp, det har jag fått känna av nu. 

Det är lätt att vara efterklok men jag masserade och smörjde ändå in mina knän efter loppet och dagen därpå med SportPrep Arnica och värken avtog sedan kort därefter. Så om det är någon som känner igen sig att man har bokat upp sig för ett lopp men av någon anledning inte har kunnat träna inför loppet skulle jag rekommendera att ha med sig antingen SportPrep Arnica eller Arnicasalvan. Smaksak om man vill ha en olja eller en salva eftersom både gör samma nytta. Den nyttan är dock värdefull när värken väl kommer. 

Förutom ömma och stela muskler är det vanligt med skavsår när man springer långt. En löperska som är lite mer rutinerad och som springer både långt och snabbt är Linn. Hon gillar våra Arnica produkter men har Ringblomsalvan som favorit. Och som hon beskriver den i ett inlägg på hennes blogg: "En ringblomsalva som håller alla skavsår borta.". 

Läs hela inlägget och bloggen som är inspirerande för löpentusiaster som mig.

Vi har även listat våra bästa Tips & Råd inför Lidingöloppet.

Jag vill önska alla som ska springa Lidingöloppet eller något annat lopp framöver ett stort lycka till! 

Kom gärna med tips och råd om löpning eller berätta din värsta/bästa löparupplevelse. Vi finns både på Facebook, Instagram och Pinterest. Och mail givetvis.

/Anna, Medevisalan

  Varor som nämns i nyheten

 • För massage av trötta och spända muskler eller fötter. Skyddar vid open-watersimning och cykling/träning i kallt väder.
  från 49,00
 • Välgörande till torr och narig hud. MEDEVI Chamoiscreme, RumpRäddaren för långlopps-cyklister. Motverkar skav av olika slag i andra sportsammanhang. 100% ekologisk
  från 49,00
 • Ekologisk liniment / massageolja för stela och trötta muskler. Före, under och efter krävande ansträngning.
  från 69,00