2014-07-02 00:00

Fantastiska Josefin PalmenI samband med Vätternrundan träffar vi en mängd intressanta människor och Josefin Palmen är en av de senaste.

När vi var med och sponsrade Roberto Vacchis HalvVätterngrupper som samlade in pengar till förmån för Prostatafonden, Time for Ghana och Sockertoppen kom vi i kontakt med Josefin.

En kvinna som gillar utmaningar i livet. Som inte låter sig begränsas av sin diabetes utan snarare kanske pga av det ger sig på utmaningar som varken du eller jag skulle drömma om.

Hon har klarat både En Svensk klassiker, Ironman, simmat över Öresund flera gånger, Halvmara i Kenya med mycket, mycket, mycket mera. För några veckor sedan cyklade hon Vätternrundan med nr 3 på nummerlappen.

Gammal kund!

Till vår glädje upptäckte vi att hon redan var gammal kund hos oss. Rumpräddaren följde henne på en långcykling genom Europa förra sommaren. Den räddade enligt uppgift både hennes och reskamratens rumpor från "att se ut som babianrumpor"

Så här skrev Josefin till oss:

200 mil på cykel genom Europa.

"I höstas cyklade jag 200 mil från Bryssel till Barcelona i ett project som heter mHealth Diabetes Grand Tour. Cyklingen gjorde jag med min diabeteskompis Veronica som jag träffade på ett träningsläger i Sunne för vuxna diabetiker typ 1. Som stöd på vägen hade jag även kontakt med min vän Anders, som har gjort 35 klassiker. När jag kom till en av de sista backarna före Barcelona ringde jag Anders och sa" Kan du fatta att jag har cyklat 200 mil genom Europa, inclusive en hyperglykemi med ambulans till sjukhus i Tyskland"? Anders skrattade och sa "Nu vill jag se en bild på din babianrumpa!" Haha sa jag, det finns ingen sån för jag har använt upp en hel burk Medevisalva! 
 
På fredag kväll ska jag cykla Vättern och jag är djupt rörd och hedrad över att få bära Anders startnummer 3. Anders Gyhlenius tränar sedan 23 april på himlens ängar istället för här på jorden. 

Med vänliga hälsningar/kind regards
 
Josefin Palmén"

 

Det är så fantastiskt roligt att träffa så här engagerade och positiva människor. Det bara sprudlar om hela henne. Vi önskar Josefin stort lycka till med hennes fortsatta utmaningar.

Just den här veckan jobbar hon idéellt på "Sockertoppen", Robin Bryntessons träningsläger för diabetesbarn. Något hon verkligen brinner för.

Här är Sockertoppens hemsida>>>

Här är Bryntessons Fb-sida>>>

 

Här kan du läsa i Josefins blogg:

Med socker i blodet och en vilja av järn>>>

 

    Varor som nämns i nyheten

  • Välgörande till torr och narig hud. MEDEVI Chamoiscreme, RumpRäddaren för långlopps-cyklister. Motverkar skav av olika slag i andra sportsammanhang. 100% ekologisk
    från 39,00