2021-01-30 00:00
Helena

9 tips och råd vid torra läppar

Läpparna är känsliga och kräver ibland extra omtanke. Vintertid ökar ofta problemen med torra läppar för många.

 1. Skydda läpparna med ett bra läppcerat eller salva när du är utomhus. Tänk på att sol, vind, kyla och ökad andning i samband med träning ökar påfrestningarna.
 2. Andas genom näsan så mycket som möjligt. Det minskar påfrestningen på läpparna samtidigt som näshåren får utföra sitt filtrerande arbete.
 3. Inomhusluften blir väldigt torr när elementen går för fullt. Det torkar också ut läpparna.
 4. Undvik att slicka eller bita på läpparna då det kan förvärra problemen.
 5. Var noga med vätskebalansen. Om du är uttorkad påverkar det även huden.
 6. Undvik cerat eller läppbalsam med uttorkande innehåll som mineralolja, paraffin, vaselin, petrolatum etc. Dessa oljor är rester från bensinindustrin och smörjer bara för stunden men lämnar sedan läpparna torrare än de var innan du smorde in dem. De skapar ett beroende och du måste smörja oftare och oftare.
 7. Tänk på att även läppstift ofta innehåller dessa mineraloljor.
 8. Har du barn som vill ha läppstift läs vår kunds "life-hack" längre ner.
 9. Undvik smaksatta läppcerat. De lockar till slickande av läpparna vilket i sin tur torkar ut huden.

Använd Medevi ekologiska läppcerat som hjälper till att bevara fukt och återfettar utan att täppa till. De behandlar effektivt torra läppar och förebygger framtida problem.

 

Beställ här! 

 

 

Medevi ekologiska läppcerat

Alla Medevi cerat är baserade på bivax från svensk KRAV-certifierad biodling, samt ekologiska vegetabiliska oljor och örter. Även om vissa av dem doftar gott är de inte smaksatta eftersom det kan leda till att du slickar extra mycket på läpparna. Det i sin tur ökar risken för att torka ut den känsliga huden på läpparna.

Ringblomma och Havtorn är milda, extra vårdande läppbalsam med neutral doft. Perfekt för dig som lätt får problem under vinterns påfrestningar eller intensivt solande på sommaren.

Bivax är det mest neutrala läppceratet. Det innehåller endast ekologisk olivolja och svenskt ekologiskt bivax och doftar svagt av honung. Passar bra till dig som har extra känslig hud.

Lime och Mandarin har båda en frisk karaktär av citrus. Mandarinceratet har en lite mildare och mjukare doft medan Lime är mer sprudlande.

För chokladälskaren eller de små har vi Chokladcerat. Gjord med härligt kallpressat kakaosmör som mjukgör och vårdar. Eftersom det inte smakar choklad lockas man inte att slicka bort det. Det doftar dock ljuvligt som den exklusivaste chokladpralinen.

Tea Tree ceratet är skönt att ta till vid irritation av läpparna, men även bra till sommarens insektsbett.

Tips när du använder Medevi ekologiska läppcerat.

 • Life-hack-tips vi fick av kund: En kvinna berättade att hon använde vårt chokladcerat till sin lilla dotter som absolut ville ha läppstift. 💄💋 Mamman var helt bestämd att hon inte ville att dottern skulle få de barnsmink hon sett i handeln pga av innehållet i dessa. De innehöll ingredienser hon absolut inte ville att dottern skulle utsättas för. Eftersom vårt Chokladcerat innehåller kakao är det lite brunt i färgen och liknar på det sättet ett läppstift. Visserligen utan att för den skull sätta färg på läpparna, men både dotter och mamma är nöjda. Då är förstås vi det också 😉.
 • Tänk på att Medevi ekologiska läppbalsam fungerar lika bra till nariga fingertoppar som till nariga läppar? Ringblomma samt Havtorn är de som är mest vårdande både på läppar och fingertoppar.
 • Våra ekologiska cerat är även utmärkta att använda på barnens nariga kinder. Vi rekommenderar där ffa Havtorn, Ringblomma eller Bivaxceraten. Perfekt att ta till eftersom det ändå är med i fickan.
 • Skruva bara upp ca 1 mm av ceratet när du börjar använda det. Fortsätt sedan att skruva upp lite i taget varefter det förbrukas. Skruvar man upp ceratet för långt finns risken att det går av.
 • Var extra noga med att smörja förebyggande om du ska vara ute i solen eller om det är kallt ute. Viktigt att komma ihåg om du ska vara ute länge under aktiva vinterdagar.

 

100% ekologiska cerat

Våra cerat är till 100% tillverkade av certifierat ekologiska ingredienser.
Edit Dec-21.  Limeceratet som tidigare var drygt 99 % ekologiskt,  är sedan hösten -21 också 100% ekologiska. I det fallet var det tidigare ett medvetet val vi gjort av produktsäkerhetsskäl. Just limeolja av ekologisk kvalitét, fanns endast framställd genom pressning. Den pressade limeoljan är fotosensibiliserande. Det vill säga den ökar hudens känslighet för solstrålning vilket skulle vara förödande för ett cerat som ska skydda läpparna. Vi använde istället en destillerad limeolja. Vid destillering följer inte den molekyl med i oljan som gör huden känslig. 

Bivaxet kommer från svensk KRAV-märkt biodling. Det kan du läsa mer om här>>>

Vill du bidra med tips?
Har du ytterligare tips du tycker passar på den här sidan skriv en kommentar till blogginlägget nedan.

  Produkter som nämns i nyheten

 • Milt, extra vårdande ekologiskt läppcerat med havtorn för dig med riktigt torra, nariga och sköra läppar.
  Art nr. 49251
  69,00
 • Neutralt läppcerat med svag doft av honung. Endast två ingredienser.
  Art nr. 43051
  69,00
 • Mjuka läppar med härligt ekologiskt kakaosmör. Vem kan motstå en chokladpuss?
  Art nr. 47051
  69,00
 • Ett milt och vårdande cerat med ringblomma för dig med sköra, nariga läppar och mungipor. Neutralt i doften.
  Art nr. 46051
  69,00
 • Mild och frisk, lite söt citrus. Ekologiskt läppcerat som är omtyckt av både gammal och ung.
  Art nr. 40051
  69,00
 • Fräscht och friskt limedoftande läppcerat.
  Art nr. 45051
  69,00
 • Skönt att ta till vid irritation på läpparna. Även bra vid insektsbett.
  Art nr. 42051
  69,00

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur: