2023-05-11 00:00
Elisabeth

Träna rumpan!

Det är inte bara huden på rumpan som behöver vara mjuk och följsam vid exempelvis cykling.

Din vardag blir mycket skönare om muskler och bindväv också är i form. Jag har satt ihop ett kort program du kan göra för att stärka upp och sträcka ut dina sätesmuskler. Många gånger mynnar stumma muskler i rumpan ut i ryggont och sedan vidare upp i nacken.

Komplettera med aktivitetsliniment som mjukar upp stumma muskler

För att ta hand om stumma muskler i rumpan, eller ryggen, kan du komplettera övningarna med att massera in Medevi Arnicasalva eller SportPrep Arnica morgon och kväll under en period.

Våra linimnet bränner inte i huden, så skulle lite komma på "fel ställe" är det inte hela världen. Vi hade en kund som av misstag smorde in sig med Arnicsalva i byxan en mörk natt under Vätternrundan. Visst blev det en aning varmt berättade han, men han tyckte inte att blev värre än så.

Förebygg och behandla skav och nötning

För att ta hand om rumpan så du slipper skav vid intensiv cykling är förstås Medevi Chamoiscreme- RumpRäddaren det självklara valet. 

Den är unik eftersom den både förebygger och behandlar problem vid skav och nötning. Den gör huden mjuk och elastisk så den klarar påfrestningarna. Om huden blir ansträngd för att du missat att smörja någonstans så tar den hand om problemet efteråt också. Naturligtvis är RumpRäddaren 100% ekologisk och dessutom är tuben gjord av bioplast av förnybar råvara.

 • Den är Officiell Vätternrunda-produkt och har fått bäst i test av XL-Biking.
 • Proffsens favorit vid träning, tävling, långlopp, etapplopp etc.
 • Används av tusentals Vätternrundacyklister varje år. De är så nöjda att den har fått smeknamnet RumpRäddaren.
 • Rekommenderad av cykla.se i flera artiklar. 

 

Det här är en del av vårt videobibliotek med träningstips för dig som till exempel ska cykla Vätternrundan eller tränar mycket.

  Varor som nämns i nyheten

 • För massage av trötta och spända muskler eller fötter. Skyddar vid open-watersimning och cykling/träning i kallt väder.
  från 49,00
 • Ekologisk liniment / massageolja för stela och trötta muskler. Före, under och efter krävande ansträngning.
  från 69,00
 • MEDEVI Chamoiscreme, RumpRäddaren för långlopps-cyklister. Motverkar skav av olika slag i andra sport- och träningssammanhang. 100% ekologisk
  från 49,00
 • Före, under och efter sport och ansträngning. RumpRäddaren mot skav, Specialstift Arnica för punktbehandling av ex nacke, knä och axlar. SportPrep Arnica liniment...
  från 389,00
 • Det du behöver vid en regn-vädersrunda! RumpRäddaren mot skav, Arnicasalva mot kyla och väta, Specialstift Arnica, litet och smidigt för nacke, axlar och knän.
  från 379,00
 • Arnicasalva i fickformat. Ekologiskt linimentstift att ha med för upprepade behandlingar av ex nacke och axlar.
  Art nr. 12041
  119,00

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur: