2022-07-05 00:00
Helena

Vi glömmer aldrig vårt första Vansbro!

Det skulle bli spännande med ett nytt sportevent efter Vätternrundan, som vi varit del av under många år redan då.

Arnica för kalla muskler hade vi koll på och ett antal kunder som återkopplat med positivt resultat. Att även när de simmat i Vätterns klara men kalla vatten så klarade de sig från kramp i muskler och fötter och att musklerna inte stumnade.

Eftersom Vansbrosimningens organisation även hade ett cykellopp på den tiden och det dessutom är många som gör En Svensk Klassiker där Vätternrundan också ingår, så tog vi med någon låda med RumpRäddare upp till Vansbro.

Skavproblem under open-watersimning

Aldrig hade vi väl kunnat ana att det var SÅ mycket problem med skav under open-watersimning!? Den ena efter den andra kom fram och visade upp och pratade om de skavsårsproblem de fått av våtdräkterna under träningen inför Vansbrosimningen. Framförallt i nacken men även under armar, i jumskar etc. Vi sålde i princip slut på RumpRäddaren under helgen. 

Numera är dock Medevi Intensivstift den mest använda produkteten mot skav i samband med open-watersimning med våtdräkt. Det är lite smidigare att dosera när man bara behöver en tunn hinna som skydd. Medevi Intensivstift användes från början mer till självsprickor eller ”brännmärken” för spelare som gick i backen på handbollsplan.

Eländiga skavsår av våtdräkten i nacken redan innan loppet

Framförallt är det ett minne som etsat sig fast!

Dagen innan Vansbro 3km kom en man förbi hos oss och var rejält bekymrad. Han berättade att han inte alls såg fram emot loppet dagen efter. Han hade fått så eländiga skavsår av våtdräkten i nacken under träningen inför Vansbrosimningen. Han vände sig om och lutade sig ner så att jag kunde se hur det såg ut. Det var ingen vacker syn. Ett rejält skavsår, rött och eländigt. Han köpte en RumpRäddare  och jag instruerade honom att smörja tunt och ofta under dagen och kvällen, gärna så ofta som en gång i timmen, för att få så bra förutsättningar som möjligt för hans stora utmaning dagen efter. På morgonen inför loppet så rekommenderade jag lite extra salva, inte jättetjockt men ändå lite mer än dagen innans rekommendation”tunt och ofta”.

Tack, tack, tusen TACK för den hjälp jag fick av er

Fram på eftermiddagen för Vansbrosimningen 3km så återkom han och var alldeles lyrisk, euforisk och nästan dansade fram till oss och och utbrast samtidigt som han vände nacken till och vek ner kragen: Titta, titta!!!! Hur det ser ut EFTER att jag har simmat. Det är helt otroligt! Tack, tack, tusen TACK för den hjälp jag fick av er.
Han hade rätt. Det kändes helt otroigt. Vi blev själva förbluffade över att skavsåret i nacken faktiskt såg betydligt bättre ut än den gjort dagen innan, trots att han nyss hade betat av 3km simning i sin våtdräkt.

För oss är det helt underbart att få såna här berättelser till oss. Att känna att vi och våra produkter kan göra en SÅ stor skillnad.

 

Målportalen för Vansbrosimningen

Event ger energi och mer kunskap 

Sporteventen tillför mängder med energi från förväntansfulla deltagare och det är ett perfekt tillfälle för oss att få återkoppling och lära oss mer. På Vansbrosimningen blev det extra bra för de som simmar är bara borta ett par timmar och kommer ofta tillbaka med utvärdering efteråt. När det gäller Vätternrundan, Vasaloppet etc, håller deltagarna på i så många timmar. Då brukar vi inte få återkoppling förrän nästa år eller när vi ibland får ett mail eller en kommentar i kassan i web-shopen.

Tack för att du skriver ett OMDÖME i web-shopen

Om du har en liknade upplevelse så blir vi superglada om du hör av dig till oss eller helt enkelt skriver ett omdöme på produktsidan på hemsidan till den produkt som hjälpt dig. För att omdömet ska registreras så behöver du fylla i din mailadress. Den är dock inget som syns utåt på hemsidan, utan den ser bara vi internt.

 Simma lugnt...

/Helena

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur: