2023-02-03 19:16
Elisabeth

Effektiv övning för onda axlar

Sitter du vid datorn för länge i taget så axlar och nacke stelnar till? Ställ dig upp och gör den här övningen några gånger om dagen. Rekommendationen är att man inte sitter still längre än 30min. 

Eller sitter du länge på cykeln eller trainern och får samma problem? Passa på att göra de här rörelserna innan du kliver på cykeln och när du kliver av.

Medevi Specialstift Arnica

Ett annat tips när du ex cyklar lite längre är att stryka på Medevi Specialstift Arnica både före, om du stannar och tar en paus, samt efteråt för snabbare återhämtning. När du använder det vid fika- eller kisspaus: Ta upp stiftet från ryggfickan och stryk på direkt när du kliver av cykeln så att produkten hinner jobba tills du är tillbaka på sadeln igen.

...och du! - vänta INTE tills du har blivit stum eller fått ont! Det är alltid bättre att förebygga.

Leende över mållinjen med sitt "Joy-stick"

För några år sedan fick vi så fin återkoppling från en Vätternrundacyklist. Hon hade använt Specialstiftet precis som vi instruerade vid varje stopp och hon gled över mållinjen med ett stort leende på läpparna. Utan minsta känning i nacke eller axlar. Under resan runt vår vacka Vättern hade hon döpt om produkten. Det var hennes Joy-stick!

Medevi Specialstift Arnica finns både att köpa ensamt eller i flera av våra Sportpaket, varav du ser två här nedan.

För maximal prestation -  ekologist dessutom

 

Detta är en del av Medevi Videobibliotek med tips för dig som tränar eller behöver öka din rörlighet i muskler och leder.

  Varor som nämns i nyheten

 • Arnicasalva i fickformat. Ekologiskt linimentstift att ha med för upprepade behandlingar av ex nacke och axlar.
  Art nr. 12041
  119,00
 • Det du behöver vid en regn-vädersrunda! RumpRäddaren mot skav, Arnicasalva mot kyla och väta, Specialstift Arnica, litet och smidigt för nacke, axlar och knän.
  från 379,00
 • Före, under och efter sport och ansträngning. RumpRäddaren mot skav, Specialstift Arnica för punktbehandling av ex nacke, knä och axlar. SportPrep Arnica liniment...
  från 389,00