2015-02-15 00:00
Helena

En kall februaridag för 10 år sedan, 2005, samlades ett antal Medevibor nere vid Högbrunnen där Källan med stort K finns. De hade instruktion att ta på sig sommarlätta kläder. Det skulle tas en bild.Högbrunnen, Medevi Brunn i vinterskrud.

Vad då för bild? och varför?

Bakgrund:

Vid millenieskiftet hade vi flyttat vår hudvårdsverksamhet till "gamla affären" på Medevi Brunn.

Tidigare hade vi hyrt en lokal på en gård strax norr om Medevi men hösten 1999 hade platschefen på Medevi Brunn kommit i kontakt med våra naturliga hudvårdsprodukter och tyckte att de skulle passa perfekt på Medevi Brunn med dess gamla traditioner när det gäller hälsa.

Våren 2000 kom vi så till Medevi Brunn och öppnade affären som då blev en kombination av butik och kafé.

 

Människor kom inklivande i vår butik under de närmaste somrarna och undrade vad det var för plats de kommit till. Själva kunde vi inte så mycket om Medevis historia då och det fanns ingen broschyr att sätta i händerna på gästerna.

När hösten 2004 kom tyckte vi det var dags att ta fram en flersidig broschyr som åtminstone berättade det viktigaste om Medevi Brunns långa och brokiga historia.Vattenutskänkning i Högbrunnen, Medevi Brunn

Vi tog kontakt med dåvarande Medevibon och styrelseledamot i Intresseföreningen Medevi Brunn, Lennart Malmström. En otroligt kunnig man på Medevis historia som hjälpte till att få fram texter till broschyren.

Bilder från miljön i Medevi hade vi själva tagit under åren...MEN det fanns ingen bild som vi tyckte var tillräckligt tydlig på den viktiga vattenutskänknignen i Högbrunnen.

Själva hjärtat av Medevi Brunn! Anledningen till att det finns en hälsobrunn på just den här platsen.

 

Sagt och gjort!

Vi bad några Medevibor att samlas för att vi skulle ta Bilden. Det var kallt, säkert 10 minusgrader och fullt med snö i parken. Vi fick börja med att skotta fram dörrarna in till källan. En dörr att ta bilden igenom och den andra för att släppa in ljuset. Vad jag minns fick vi till och med ta till spett för att få loss isen som gjorde att dörrarna inte gick att öppna.

Champanjeglas från Wärdshuset och folkdräkt på "vattenflickan" blev pricken över i.

Det huttrades en del i sommarlätta kläder men det var idel glada miner över vårt påhitt tills vi var klara.

 

Så här påpälsade var alla egentligen!

Påpälsat vattengäng i Högbrunnen, Medevi Brunn.

 Den åttasidiga broschyrens innehåll har varierat genom åren,

medan utsidan i stort sett haft samma utseende.

Medevibroschyr av årgång 2005 och 2011.

 Psst!

Jämför den nedre bilden på broschyrerna. En rollator "trollades" bort i den senaste ugåvan 2011

som även fick en tillägg av text på engelska. :-)