2020-01-01 00:00
Bengt

 

För en tid sedan fick vi en fråga från en kund om refill till våra produkter. Här nedan kommer svaret Bengt skrev till kunden:

 

Mail ifrån kund

Ämne: Refill

Hej! Jag tycker ni har så bra tänk med era produkter och tycker det är trevligt att handla närproducerade hudvård.
En undran/önskan...... tänk va bra det vore med miljövänlig refillförpackning till lotion, tvål, schampoo😍

Hälsningar
Caroline

 

Bengts svar

Hej Caroline!

Tack för dina synpunkter. Det är det bästa vi vet när vi får återkoppling från våra kunder.
Vi behöver veta vad ni tycker så vi kan utveckla oss och bli bättre.

Tvål, schampo, massageolja och salva i refill

När det gäller refill så har vi det till tvål, schampo och massageoljor. De finns i både 1 liters och 5 liters förpackningar som man kan fylla på i 250 ml pumpflaskorna.
Salvorna köper många i stora 500ml burkar som de med en spatel (bordskniv) fyller över i diskade småburkar. Då har de småburkarna som bruksförpackningar och den stora burken som förrådsförpackning.

Crème och lotion är väldigt känsliga produkter så där fungerar det mindre bra med refill. Risken är stor att produkten blir kontaminerad. Skulle så ske kan produkten förstöras väldigt snabbt. Vi har dock kunder som har de små 35ml flaskorna och refillar dem från pumpflaskorna för att kunna ha med i nessesär eller träningsväska. Gör man det är det väldigt viktigt att man diskar ur den lilla flaskan extra noga med disk medel och ser till att det inte finns kvar några cremerester i korken eller i hålet där cremen kommer ut. Viktigt är också att flaska och kork verkligen är helt torra när man fyller på igen.

Plastförpackningar i bioplast

När det gäller miljö och klimat så är t ex alla våra tuber och våra pumpflaskor tillverkade i Bioplast av förnybar råvara som passar bra i våra återvinningssystem.
Vi köper även in förpackningar med återvunnet material så mycket vi kan. Vi är ständigt på mässor och bevakar om vi kan ta ytterligare steg i rätt riktning. Nu har det till exempel börjat dyka upp vissa förpackningar av ”Ocean waste plastic”. Det är alltså plast som trålas upp ur haven och renas för att kunna återanvändas. Det pågår en spännande utveckling och vi försöker hela tiden ligga i framkant.
Vi tar vårt producentansvar genom att vi är medlemmar i gröna punkten, förpacknings och tidningsinsamlingen som ser till att alla förpackningar vi sätter på marknaden återvinns och tas om hand på bästa sätt.

Återanvändning och sopsortering

I vårt interna arbete återanvänder vi så mycket som möjligt. Lagerlådor återanvänds. Förpackningsmaterial vi får med ingående leveranser återanvänds, etc.
När det inte längre går att återanvända ser vi till att sopsortera så att allt som är möjligt går till återvinning.

Tack för ditt inspel och jag hoppas du är nöjd med vårt svar.
Kom gärna med ytterligare frågor och synpunkter för som jag nämnde är det väldigt viktigt för oss.

Gott Nytt År!

Med vänlig hälsning

Bengt Andersson

 

Svar från kund

Tack Bengt för din utförliga redovisning över hur ni jobbar och tänker. Imponerande!!👍🏼
Nu förstår jag varför inte hudlotion finns på refill. Det hade jag inte en aning om.

Hälsningar

Caroline