2023-02-11 00:00
Helena

Medevi Arnicasalva hjälper dig under vinterns alla aktiviteter

...Läs Cassandras fina omdöme efter 400m vintersim i -13 grader längre ner i brevet.

Eller sommarens kalla open-water upplevelser

Arnicasalvan är ett aktivitetsliniment att använda för att förbereda muskler för träning och hård ansträngning, men även för att underlätta återhämtning efteråt. Medevi Arnicasalva är även välgörande för kalla, ansträngda och trötta fötter. Underbar att massera fötterna med om du stått och gått en hel dag i pulkabacken, eller på jobbet för den delen!

Arnicasalvan tar också hand om ovana och stumma muskler vid:

- Snögubbebyggeri
- Snöskottning
- Bus med barnen i snön
- Skidåkning både på längden och utför
- Vasaloppsträning
- Extra gymträning pga nyårslöften...

Behöver du hjälp att hålla värmen är Medevi Arnicasalva också en riktig guldklimp

  • Vinterbad och -simning - Läs Cassandras fina omdöme längre ner i brevet
  • Blötår i Vasaloppspåret - eller när det är riktigt kallt om fötterna 
  • Kall cykelpendling till jobbet
  • Bar hud vid kalla Vansbroår eller om du är en riktig "frysmört"

 

"Ju kallare det är desto längre fungerar barriären"

Det finns vinterbadare och så finns det vintersimmare!!!

Vansbro vintersimsbana

Sommaren -22 pratade Helena med en simmare uppe på Vansbrosimningen. Hon skulle simma 10k loppet och var lite nyfiken på våra produkter. Det visade sig att hon tillhörde de få, typ en handfull, som simmat ett helt maraton. Alltså 4,2 svenska mil! Hon hade som plan att klara av sin andra maraton senare i augusti på Vidösternsimmet. Vilket hon också gjorde. För en tid sedan så skrev hon om detta och taggade vårt Instragramkonto med ett så fint omdöme att vi blir alldeles tårögda. Läs vad hon skrev nedan:

"Jag har fått flera frågor hur jag kan simma så långt i kallt vatten?

Med flera olika förberedelser är det möjligt.
På filmklippet här ser ni mig simma de sista metrarna på sträckan 400 meter. (se länken till powerwoman nedan) En fin dag men med extrem vind och -13 grader i luften. Att då simma utan något neopren tar på både händer och fötter. Här var det faktiskt värst ovanför ytan med blöta händer som vinden fångade.

Men det finns en produkt som hjälpt mig oerhört mycket. Nämligen Medevi Arnicasalva av @medeviprosalus. Salvan ger ett barriärskydd till min bara hud. Ju kallare det är desto längre fungerar barriären. Visst känns det som tusan nålar ändå när det kalla vattnet når min hud men det är stor skillnad med jämfört om jag inte smörjt mig innan. Testa! Kan varmt rekommendera den ❄️💥 Dessutom är den 100% ekologisk 🙏

Kan även säga att det var en stor hjälp även på sommaren då jag simmade ett maraton med start på kvällen och simning hela natten. Jag är en person som ofta fryser och har haft stor hjälp av denna magiska salva 💙🥰

// @cassandraeliasson @teampowerwoman_official"