Skydda dig mot kyla och skav vid Vansbrosimmet och annan open-water simning.

Efter många års Vansbrosimningar har vi fått mängder med rapporter från nöjda kunder som anser att Medevi ekologiska Arnicaprodukter är effektivare än annat de provat innan. Vissa av dem har till och med testat att applicera våra Arnicaliniment på halva kroppen och det de använt tidigare på andra halvan. Samtliga tyckte att våra produkter fungerade bäst.

 

 

Optimal kombination vid träning och lopp i kallt vatten.

Medevi SportPrep Arnica smörjs på hela kroppen en stund innan du tar på våtdräkten. Strax innan du ska gå ner i vattnet kompletterar du med Medevi Arnicasalva på bar hud. Den fungerar då som aktiv barriär och hjälper dig med cirkulation och värme samtidigt som den isolerar mot vattnets kyla.

Medevi SportPrep Arnica

Ekologiskt vattenfast liniment/massageolja som hjälper till att hålla värmen och minska risken för kramp. Masseras in på hela kroppen en stund innan du tar på våtdräkten.

Medevi Arnikasalva 

Ger ett aktivt barriärskydd till bar hud som inte täcks av våtdräkten. Medevi Arnicasalva är vattenfast och hjälper till att hålla värmen i kroppen och minskar risk för kramp, samtidigt som den isolerar mot kylan i vattnet. Smörj rikligt på bar hud strax innan du går i vattnet. Efter loppet eller träningen behöver du inte tvätta bort den. Massera istället med den cirkulationshöjande, ekologiska salvan för att få igång kroppen igen efter det kalla vattnet. Eventuellt överskott försvinner i duschen.

Medevi Aktivitetsliniment innehåller inga kylande ingredienser vilket gör att de passar extra bra vid Open watersimning. De är även anpassade för att kunna användas även i solen, så du kan lugnt använda dem vid löpträning eller annan aktivitet under sommarmånaderna.

Problem med skav av våtdräkten?

Brukar du få skav av våtdräkten, använd vår Ringblomsalva Tea tree både förebyggande och behandlande. Det är den som kallas RumpRäddaren vid Vätternrundan för att den är så bra mot skav och nötning.

RumpRäddaren har även en "lillasyster": Intensivstift.

Intensivstiftet är Ringblomsalva i fickformat som som gör det lättare att punktbehandla utan att kladda ner fingrarna. Smörj på nacken, armhålor, ljumskar etc. Perfekt även i fickan för sommarens insektsbett.

 

För maximal prestation, ekologiskt dessutom!

 

Här kan du läsa om Cassandras upplevelse av Medevi Arnicasalva under hennes sim-marathon samt vintersim på 400m i isvak och -13 grader, brrr.