2015-07-11 19:08
Helena

Big summer juice detox!

Vi är några på jobbet som har hakat på Jason Vales Big Summer Juice Detox som består av juicade grönsaker och frukter.

En fantastiskt inspirerande engelsman som juicat i 15 år. När han startade med det här hade han psoriasis och eksem över hela kroppen, astma och en hel del annat. Med hjälp av färskpressade juicer och kostomläggning har han fått sina sjukdomstillstånd att gå tillbaka.

Förra året filmade han ett experiment med 8 personer som gjorde en 28 dagars juicedetox på hans anläggning i Portugal. De hade en lååång lista på olika sjukdomstillstånd, och medicinburkar med sig. Väldigt intressant att följa vad som hände...

Den här filmen finns gratis på You-tube.

TITTA PÅ DEN!

http://www.superjuiceme.com/

En annan film Lina rekommenderar är " Food Matters " som också går igenom hur kosten påverkar och hur många sidoeffekter många läkemedel har

 Frukt o grönt till juiceveckan

Kosten påverkar både ut- och insida!

Det här är kanske inget vi brukar skriva om men... Vi jobbar med hudvård och vi har mer och mer de senaste åren insett hur mycket kosten betyder för hur vi mår, både invärtes och utvärtes.

Det vi på Medevi ProSalus/Medevisalvan kan hjälpa till med är ekologiska hudvårdsprodukter som stödjer din egen huds förmåga att återställa balansen efter dusch, vid irritation etc, men till syvende och sist är det inifrån den effektivaste läkningen kommer. Så åter igen! Se filmen och dela gärna vårt inlägg så fler får se den.

 

Åter till oss!

Tre av oss kör på med bara juice och två på halvfart som även äter ”vanlig” mat.

Lina, Bengt och jag testade i våras under Jasons Spring Clean under 5 dagar.

Det är rätt spännande att se hur kroppen reagerar. De första dagarna kände vi oss lite urkna och en lätt huvudvärk som surrade mer eller mindre. Dag två eller tre hade vi alla en dag där Mat-terroristen satt på axeln och ville ha choklad, pomme frittes, eller knäckemacka med ost och kaviar (huva, inget för mig)

Då var det bara att ge sig på nästa juice, och bestämma sig för att JAG vill INTE ha det här utan det är Mat-terroristen och han kan gå och slänga sig i väggen!!!

Är det totalkris kan man stoppa i sig en banan, avocado eller en ren ekologisk energibar som exempelvis Rawbite.

Självklart säljer Jason särskilda barer, böcker, filmer, appar, maskiner och allt du kan tänkas behöva, men de här juicedetoxveckorna har du tillgång till dagliga receptvideos mm gratis. Köper man appen (ca 50-60 kr) har man recept och peppningsvideos kvar även efter den här veckan. (Jag har aldrig i mitt liv köpt en app, men jag ska nog försöka mig på det.)

Efter de här första dagarna blev vi alldeles fyllda av energi och kände oss superpigga. Förra gången fortsatte vi att köra halvdagar med juice ett tag när vi ända var igång. Under våren har vi sedan juicat någon gång i veckan, framförallt en morgon shot som består av:

Ingefärs shot:

1 äpple

en stor bit ingefära (beroende på hur stark du vill ha det :-) )

Juicas och drick direkt!

Ibland har jag gjort lite mer och tagit med till jobbet på våra rawfoddlunchknytistisdagar . Då brukar jag även ta i en bit citron, som lite extra antioxidant.

Lättare om man är flera som gör det tillsammansOlika nyanser av grönt i juiceskålen

För att det ska bli lättare att hålla igång juicandet och inte tappa sugen har vi samlats hemma hos Lina varje morgon för att tillsammans fixa alla dagens juicer. Då har vi haft två juicemaskiner att tillgå. En snabb, och en långsam som juicar gröna blad bättre. Visst Jason rekommenderar att man helst för näringens skull ska juica och dricka direkt, men det måste vara praktiskt också.

Om man ska jämföra den 5 dagars som vi körde i våras och den 7 dagars om pågår nu måste jag säga att den i våras var lite lättare. Inte för att den var två dagar kortare utan för att då var det bara två olika recept/dag som man drack två gånger förutom då morgonshoten. Den här omgången är det oftast tre olika recept.

 

Vad är det då som juicas?

Imorgon dag 6 (vi ligger en dag efter) kommer ett exempel:

Boost juice.

 • ½ Ananas
 • 2 Äpplen
 • ¼ mugg alfalfagroddar
 • ¼ mugg persilja
 • ¼ mugg grönkål
 • ¼ mugg brockoli
 • 1 tsk vetegräs (1 tsk pulver)
 • is om man vill

 

Lite kretivitiet är bra.Sallad!

Eftersom vi är lite kreativa följer vi inte alla recept slaviskt. Alfalfagroddarna var slut när vi handlade,(vi försöker åka till affären så få gånger som möjligt den här veckan ;-) ) och grönkålen är svårt att få tag i så här års så det byter vi ut mot färska nässlor och kirskål samt magnold som fanns i affären. Odlar du själv är det perfekt förstås! I vår trädgård har det inte kommit upp ännu, ja förutom nässlor och kirskål då. De odlar sig själva i mängder.

Ofta är det gurka eller zucchini, morötter, selleri (som jag normalt tycker är alldeles för påträngande men i Jasons blandningar är det helt OK) Den här omgången är det med supergreens som vetegräs och spirulina som komplement i vissa juicer/smoothies. Det var det inte i våras i 5 dagars.

Vare sig du nu har hälso- eller hudbekymmer eller mår fantastisk, testa! Jag tror inte att du kommer att ångra dig. Jag rekommderar i så fall att börja med 5 dagars varianten, om det känns bra är det bara att fortsätta ett par dagar till om man vill. Om man vill kan man dra ner på frukterna och öka grönsaksdelen så blir det inte riktigt lika sött/syrligt.

Ha en fin sommar / Helena

 

Ps. Dela gärna vårt inlägg och rekommendera andra att titta på filmen. 

www.medevi.se

  Varor som nämns i nyheten

 • Ekologisk handkräm och fotkräm med lugnande lavendel. Perfekt hjälp för vintertorra händer eller för att få mjuka fina fötter. Skön som kroppskräm för dig med ext...
  från 49,00
 • Lyxigt mjuk och näringsrik salva. Skyddande vid kall väderlek och för riktigt torr hy. Tub av bioplast
  från 69,00
 • Välgörande till torr och narig hud. MEDEVI Chamoiscreme, RumpRäddaren för långlopps-cyklister. Motverkar skav av olika slag i andra sportsammanhang. 100% ekologisk
  från 49,00