Hudvård med Gurkört

Hudvård med Gurkört

Gurkört i hudvård

Medevi ekologiska hudvård hjälper till att balansera torr och ansträngd hud.  Produkterna med gurkörtsolja är extra lämpade för dig som upplever en hud som är torr, kanske irriterad och allmänt i obalans, åldrad hud som börjar förlora sin spänst etc.

Gurkörtsolja är en lätt, mild olja som snabbt absorberas in i huden. Gurkörtsoljan används ofta i exklusiva ansiktsprodukter pga sin hög andel av den essensiella fettsyran GLA (gammalinolensyra) som hjälper till att balansera torr och åldrad hud eller andra hudproblem. Gurkörtsoljan är en extremt lättabsorberad olja som med fördel blandas med andra oljor för bästa balans.

Se nedan vilka av Medevi hudvårdsprodukter som innehåller gurkörtsolja.

Allmänt om gurkört

Odla Gurkört

Gurkörten är ettårig, väldigt lättodlad och frösår sig villigt. Så den en gång och håll sedan utkik efter småplantor så är det bara att flytta dem dit du vill ha dem. Humlorna älskar verkligen gurkört. Gurkörtsblommor är extremt snabba på att återbilda nektar så bara det motiverar till att odla mängder. Den vanligaste färgen på gurkört är blå men det finns även en vit variant.

Gurkört är användbart på flera sätt:

Gurkört i matlagning

Gör succé på festen och frys in de blå stjärnformade blommorna i iskuber och lägg i välkomstdrinken. Bladen har lite smak av gurka och går fint att lägga i smoothien, eller göra en grön dressing av. Låt gärna fröställningar följa med i smoothien. Fröna innehåller fina fettsyror även för kroppen.

Bladen kan även tillagas som spenat.

 

 • Underbar ansiktskräm som väl balanserar behovet hos de flesta hudtyper. Absorberas lätt och snabbt och älskas av många.
  från 59,00
 • En lätt och näringsrik olja för den känsliga hyn runt ögonen.
  Art nr. 52011
  159,00
 • Serum som ger en fin lyster och vitalisering till vintertrött hy. Ekologisk ansiktsolja för dig som söker det där lil...
  från 139,00
 • Lyxigt mjuk och näringsrik salva. Skyddande vid kall väderlek och för riktigt torr och känslig hy.
  från 69,00
 • Lyxigt mjuk och näringsrik salva. Skyddande vid kall väderlek och för riktigt torr hy. Tub av bioplast
  från 69,00
 • Ger en kick för hy med extra behov.
  från 69,00