Rumpräddaren / Medevi Chamoiscreme för de som cyklar intensivt!

Känns cykelsadeln så här har du glömt Medevi Chamoiscreme, RumpRäddaren

 

Tror du att Medevi RumpRäddare bara är en kul grej?

Läs om tre cykelprofiler tillika kunder med tusentals cykelmil i kroppen!

 

Lars Åkerman, Vätternrundaveteran.Lars-Åke Åkerman. Först i mål på första Vätternrundan och cyklat över 50 lopp!

En av de få som cyklat över 50 lopp i följd och dessutom den som var först i mål på det allra första loppet. Ett år tog han sig till och med runt genom att cykla enbart med ett ben. Han råkade ut för en olycka under träningen inför Vätternrundan och trodde det året att hans svit skulle brytas. Han son uppmuntrade honom att ställa upp i all fall och envis som han är så tog han sig i mål även den gången.

Lars har i många år använt vår Medevi Chamoiscrem - RumpRäddarene för att minska risk för sadelskav. Han anser att det är det bästa man kan ha och han har verkligen testat allt genom åren.

Lars trivs även med Medevi Arnicaliniment för stela muskler. Anpassad styrka att användas under sportutövande, men underlättar även återhämtningen efteråt. De kan även användas i solen till skillnad från många andra liniment som gör huden känsligare för sol.

 

Julgranscykel hos Suzanne!

Suzanne Gadd: ”Det ska vara kul att cykla”Var hänger man cykeln till jul? På väggen förstås med julpynt i.

”Min plats i livet är mattsvart och spinner som en bästa Jaugar!

Jag talar om min passion till min racercykel som tar mig och min rumpa till fantastiska platser.”

Suzanne, en cykelprofil som var med och startade upp motionscyklingen inom Hisingens cykelklubb i Göteborg. Hennes motto var och är fortfarande att cykling ska vara kul! Ingen ska bli frånåkt och målet är en fantastisk gemenskap i klungkörningen. Helt enkelt ett cocktailparty på hjul för alla åldrar. Ett glatt småpratande tills man byter plats i kedjan. Ett koncept som slagit igenom ordentligt och blivit en förebild i Sverige.

De här tankebanorna har hon även tagit med till träningslägren på Mallorca där hon fungerar som cykelguide och givetvis hänger Medevi Chamoiscreme - RumpRäddaren med (tidigare Ringblomssalva Tea tree). Den har räddat många skavda rumpor på ön genom åren berättar hon. 

Suzanne Gadd och hennes tvåhjulade vän.2001 när Suzanne skulle cykla sin första (av många) Vättern-runda kom hon i kontakt med Ringblomsalvan från Medevi och den har varit hennes följeslagare genom åren.

Som hon skriver själv: ”–En salva av bästa tänkbara ringblommor, som är honungsgul, väldoftande och helt befriad från kemiska tillsatser. Det är bara smack i ändalykten med RumpRäddaren och färden glider sedan bokstavligen framåt utan knorr och aj. Salvan är numera en kändis hos cykelgängen som jag umgås med över hela Sverige". 

 


Utveckling av Cykelleder

De senaste åren har Suzanne varit drivande i många projekt med cykelleder. I början av sommaren-20 cyklade hon och hennes livspartner Hans Klaive under 2 veckor Sydostleden, Sydkustleden och sedan hem Kattegattleden. Under tiden dokumenterades både sträckornas cykelvänlighet, skönhet, intressanta besöksmål att stanna till vid, packtips, och även hur boendena tog hand om cyklister. Exempelvis om det fanns låsta utrymmmen för Piff & Puff, (självklart har de döpt sina 2-hjulingar) någonstans att tvätta av cyklarna, eller om cyklarna fick bo på hotellrummet.

Sök bakåt på Suzanne Gadds egen Facebooksida. 27 maj 2020 startar rapporterna. Det är både värdefulla kommentarer men även skrivet med glimten i ögat. De flesta bilder har Hans bidragit med.

Ost, dryck och cykling

Under sommaren har Suzanne och Hans ordnat Ost och dryckesprovning på cykel under namnet Ostohoj. Det och annat kul kan du läsa om på deras Facebooksida Kladdohoj. Säkerligen kommer det fler hyss från dessa härliga Västkustbor framöver.

"Väl mött bästa rumpor ute på vägarna och ha en skön insmord cykelsäsong.

Heja Rumpräddaren!

Hälsar Suzanne"

www.suzannegadd.se

Som fotnot kan vi tillägga att vi tjejer ska vara lite extra rädda om våra ”kronblad” och inte kleta in med vad som helst.

 

Kari Rouvinen från Finland: Kust till kust i USA, 470mil på 27 dagar!

Kari Rouvinen som hade hjälp av Rumpräddaren vid Kust-kust USAKari är en man som gillar utmaningar.

Efter att ha cyklat Vätternrundan några gånger bestämde han sig för att han behövde en extra utmaning och 2012 cyklade han från Californien till Savannah på östkusten. 470mil som han gjorde på 27 dagar.  I snitt cyklade de över 17 mil/dag!


Kari berättar att han smorde sig med Medevi Ringblomsalva / RumpRäddaren varje morgon under hela resan och att han sedan tog en extra klick på kvällen direkt efter duschen för att huden skulle vara i trim inför nästa dags etapp.

”Magic and it really works!”

Vid nummerlappsutdelningen i Motala på sin första Vätternrunda såg han att alla cyklister köpte några bruna burkar. Vad var det? Han köpte en och testade och kunde konstatera att den verkligen fungerade. Han kallar den magisk!! Sedan dess har den varit en självklar del av hans cykelvardag.

Gibraltar till Norra ishavet. 580mil på 31 dagar.

2013 gav han sig på ett annat kraftprov. Cykla från Gibraltar till Norra ishavet. En resa på 580 mil på 31 dagar. Medevki Chamoiscreme - RumpRäddaren var naturligtvis hans följeslagare även i den utmaningen.

Vi önskar Kari lycka till med stt cyklande. Vill du följa hans vidare äventyr på hans blogg kan du göra det.  Det underlättar om du kan finska men att använda google translate kan vara rätt underhålllande också.

Karis blogg>>>

 

Team Rynkeby.Team Rynkeby samlar pengar till Barncancerfonden

Många i Team Rynkebylagen i Sverige som tränar och cyklar till Paris varje sommar för att samla in pengar till Barncancerefonden använder våra produkter. Självklart har de en rejäl rabatt på både Medevi Chamoiscreme - Rumpräddare, Arnicaprodukter och resten av vårt sortiment. Hör av dig.