<% /* OBS! Ändringar i den här filen kommer att skrivas över när filen genereras om i admin! Alla ändringar måste läggas in i rätt blocktemplate-/INC-filer. */%> <%QUERY CMSPage_By_Uri(page_uri=$Request.file) DO DISPLAY $TITLE = FORMAT('TR', $seo_title) $META_DESCRIPTION = FORMAT('TR', $seo_descr) $META_KEYWORDS = FORMAT('TR', $seo_keywords) $META_ROBOTS = $meta_robots %> <% INCLUDE '/INC_head.htm' %> <% INCLUDE '/INC_above.html' %> <%!%BEGINHTMLBLOCK([%BODYTXT Brödtext%])%!%>

Vilka är vi?

Medevi ProSalus är ett familjeföretag med 3 personer som jobbar helår: Helena, Bengt samt Agnehta. Periodvis har vi även andra anställda.

Vi tillverkar klassisk ekologisk hudvård och sportprodukter samt tvål, schampo och hårstylingprodukter. Företaget är baserade på Medevi Brunn, Nordens äldsta hälsobrunn där vi även har en fabriksförsäljning kompletterad med hantverk, enkelt fika samt andra hälsoprodukter som kosttillskott, raw-food snacks, ekologisk choklad mm. Försäljning direkt till konsument sker dock till största delen via nätförsäljning.

För övrigt säljer vi till terapeuter som både använder produkterna i sina behandlingar och fungerar som återförsäljare, butiker, hotell, etc.

Vi är även med på vissa event som Vätternrundan och andra lopp som ingår i En Svenk Klassiker.

 

Vill du läsa mer om vår resa fram till idag?

2014 påbörjade vi vårt 19-e år som tillverkare av naturliga/ekologiska hudvårdsprodukter.

Redan några år efter starten påbörjade vi en smygande utveckling från naturlig till ekologisk hudvård. De första åren var det bara något vi gjorde utan att orda så mycket om det. Privat valde vi ekologiskt så mycket vi kunde så det blev naturligt att vi även gjorde det i företaget när det var möjligt. Sedan ett par år tillbaka är det en aktivt vald strategi. Vi vill bidra till ett hållbart samhälle på det sätt vi kan.

 

Varför gör vi det vi gör?

Det hela startade i mitten av 80-talet. Vi tillverkade glass. I början bara mjukglass, men vi utvecklade vidare och började med dessertglass och inte minst kulglass. Så mycket fantastiskt roligt man kan ha med glass! Olika kombinationer både möjliga och heltokiga. Vi åkte runt bland vänner och släktingar och lät dem vara provsmakningspanel. De mest ärliga var små barn. De är väldigt tydliga med vad de tycker om och INTE tycker om. Vuxna kan ju ha en tendens att vara lite artiga ibland.

 

Vad har glass med hudvård att göra. Mer än du tror!

När man arbetar med livsmedel är det noga med hygien. Har man med mejerivaror att göra och i synnerhet mjukglass är det extremt noga. Vi brukar säga att ca 80% av arbetstiden bestod av disk av utrustning. Det här frestade enormt på huden. Några veckor in i säsong varje år hade vi självsprickor i händerna som räckte upp till armbågarna, kändes det som. Vi köpte salvor och handcrèmer överallt och smorde och smorde. Hur det var så räckte de inte till!

 

Innehåll?

Vi är lite nyfikna av oss, så vi började undersöka vad alla dessa produkter som inte fungerade innehöll. Det var inte helt lätt eftersom det inte var krav på fullständig innehållsförteckning på den tiden. I dag är det betydligt högre krav. Efter lite detektivarbete kunde vi konstatera att en gemensam nämnare i alla dessa produkter var mineraloljor av något slag. Det låter väl nyttigt? Njae, inte speciellt. Mineralolja, paraffin, vaselin, petrolatum, medicinsk vitolja m fl kommer från bergsolja. Dvs är rester från bensinindustrin. De här oljorna innehåller inte några fettsyror som huden kan dra nytta av utan stör hudens egen produktion av återfuktande och återfettande ämnen. Har man en torr hud och/eller en arbetssituation som ställer höga krav så hamnar man lätt i en ond cirkel. Vegetabiliska oljor däremot innehåller en blandning av olika fettsyror som hjälper hudens förmåga i stället. Vissa mycket feta och andra som har en lite torrare känsla på huden.

Det här tog vi fasta på! Helena hade varit intresserad av gamla läkeväxter under några år så där hittade vi också ingredienser.

 

Ringblomsalva med Tea tree.

Vår första och fortfarande, fast vi idag har ett sortiment på runt 60 olika recept, vår största produkt.

Den har säkert de flesta av er hört talas om, men kanske under ett av dess smeknamn: Rumpräddaren.

Några år senare bestämde vi oss för att sälja glassföretaget och satsa på hudvården istället och vid millenieskiftet flyttade vi verksamheten till Medevi Brunn. Där har vi fortfarande vår tillverkning och även en fabriksförsäljning kompletterad med lite hantverk och enklare fika, med glass. Sia-glass nuförtiden när vi inte hinner göra egen glass.

 

Våra kunder.

-Terapeuter av olika slag inom fotvård, massage och hudvård.

-Hälsofack- och gårdsbutiker.

-Spa, t ex Motala simhalls Relaxavdelning.

-Hotell och andra boenden är en nyare målgrupp där man dels använder våra produkter till gästerna i boendet och även säljer i receptionen.

-Privatkonsumenter i vår fabriksförsäljning på Medevi Brunn samt internetförsäljning.

-Sportutövare, inte minst cyklister är en stor kundgrupp eftersom många upptäcker oss i samband med Vätternrundan och andra sportevenemang.

 

Medevi ProSalus, vad betyder det?

Eftersom vi är baserade på Medevi Brunn som är Nordens äldsta hälsobrunn, den grundades redan 1678, ville vi ha ett namn som knyter an till den långa traditionen med hälsa på platsen. Att ha en hud som är frisk och välmående har i allra högsta grad med god hälsa som helhet att göra. Dessutom har vi på senare tid utvidgat vår sortiment med kosttillskott och extra hälsosamma livsmedel eller snacks för träningsväskan. Därför blev det ProSalus som betyder just För Hälsa på latin.

 

<%!%ENDHTMLBLOCK%!%> <%INCLUDE 'rs/rs-pageproducts.htm'%> <% INCLUDE '/INC_below.html' %> <%NEXTROW ENDQUERY%>